Gündemimizin tek belirleyeni milletvekili listeleri ardından kimlerin seçileceğini tartıştığımız genel seçim oldu!

                Bir müddette sandık sonuçları üzerinden tartışmalarımız oldu ve nihayete erdirdik.

                Yeni dönemin nasıl işleyeceğini, ülke demokrasisine katacaklarını göreceğiz!

                Çekincelerimize ilişkin itirazlarımızı şerh düşerek, önümüze bakacağız!

                Şehrin sıcak gündemi ise Atatürk İlköğretim Okulunun yıkılarak mevcut yerine otopark tartışmaları yaşanmıştı, sonrasında projeden vazgeçildi bilgisi paylaşılarak sonlandırılmıştı.

                Gel gör ki sonlandırılmamış, üzerine toprak atarak dinlendirilmeye terk edilmiş.

                Önce ki gün Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu projeye ilişkin açıklama yapmış, okul binası yıkılacak buna karşılık iki yeni okul inşa edilecek.           

                Yeni yapılacak okullar Çark Caddesinde bulunan askeri lojmanların bulunduğu alana yapılacak. 24 derslik 2 okul, Atatürk İlkokulu ve Adapazarı İmam Hatip Lisesi olarak 2019-2020 öğretim yılına yetiştirilecek.

                Atatürk İlkokulunun yıkılma gerekçesi bulunduğu alanda trafik yoğunluğuna sebebiyet vermek bir diğer gerekçe Çark Caddesi esnafının otopark ihtiyacıymış.

                Daha önce şehir merkezinden çok uzak alana, yeni Atatürk Stadyumunun bulunduğu bölge yapılacaktı Atatürk İlkokulu, bu durum itirazları güçlü kıldı ve yıkımdan vazgeçildi.

                Ancak anlaşılan bir süreliğine vazgeçilmiş, bölge yaşayanının mağduriyetine yol açılacağı düşünülmüş sanırım, şehir merkezinde ilköğretim okulu kalmalı fikri ile yeni proje üzerinde anlaşılmış.

                Askeri lojmanların bulunduğu alana betonarme binalar inşa etmektense, doğal yaşam alanları planlanması sanırım daha doğru olurdu.

                Mevcut Atatürk İlkokulunun bulunduğu alana otopark yapma fikri mevcut yoğunluğun üzerine daha da fazla yoğunluk bindirmek olur ki Çark Caddesi esnafı başta olmak üzere kimsenin beklentilerine cevap veremeyecek bir tablo çıkar ortaya!

                Benzeri tartışmalar geçmişte yapıldı ve çıkan sonuç sanırım yıkım değildi.

                Mevcut yapılar modernize edilerek eğitime devam etmeli.

                Sakarya Üniversitesi bölgesinde devletin kamulaştırdığı ve adını da 15 Temmuz Fen Lisesi diye değiştirdiği binayı gidip görsünler.

                Okul binası dökülmekte, her taraf harabe bahçesi dikenlik bir hale dönüşmüş.

                Bu okulun geçmiş halini bilenler, parmakla gösterilecek konforda ve düzende olduğunu anlatıyorlar.

                Bugün ki hal içler acısı onun içindir ki öncelikli meselemiz mevcut Atatürk İlkokulunun fiziki şartlarının yetersizliği ise mevcut yapıyı modernize ediniz.

                Sayısı bilinen ancak hangi okullar olduğu bilgisine sahip olmadığımız hasarlı 20 okulun durumu ne?  

Bir taraftan yeni bina inşa edeyim diğer taraftan otopark yaparak yoğunluğu azaltır, Çark Caddesi esnafının park sorununu çözmekse kasıt, yanıldığınızı kısa bir müddet sonra göreceksiniz.

                Atatürk Stadyumu alanını ihale edip satıldıktan kısa bir müddet sonra doğrunun görülmüş olması gibi! Atatürk İlkokulunu yıkmayın, bu alana otopark yapmayın askeri lojmanların bulunduğu alanda betonarme yapılar inşa etmeyin, bu şehre yazık ediyorsunuz.

                Sorun otopark ise Atatürk Stadının bulunduğu alan Millet bahçesi diye ilan edildi, yer altı otoparkı yapar ve bu sorunu da çözmüş olursunuz!

                Nesillere bırakacağımız mirastır arkanızdan gelecek olan.

[email protected]