Yerel yönetim seçimleri takviminde bir değişiklik olmayacaksa 8 az kadar bir zaman var.

İktidarın bu hususta nasıl bir tutum sergileyeceğini kestirmek mümkün değil.

AKP kurulduğu yıllarda seçimlerin ilan edilen vaktinde yapılacağı vurgusunu yapar, erken seçim taleplerini  “vatana ihanet” diye adlandırırdı.

Son dönemlerde ise “baskın” seçim yapar oldular, bu sebepledir ki seçim takvimine dair tahminde bulunmak güç!

Meselenin bizimle ilgili kısmı şehrin en temel eksikliklerini tespit edip komşu İl’lerle yarışır hale gelebilecek miyiz.

Asrın felaketinden itibaren yerel yönetimler altyapı yatırımları ile övünürler, dev reklam afişleriyle alt yapıya yapılan yatırımın ekonomik boyutunu ilan ederler!

En fazla paylaşılan yatırım kalemidir alt yapı hizmetleri.

Ancak yağan yağmur alt yapının iflas ettiğini her seferinde gözler önüne serer.

Dün yağan yağmur şehrin merkezinde ilginç manzaralara sahne oldu, ana caddeler yaya trafiğini kullanılamaz hale dönüştürdü.

Anlaşılıyor ki henüz alt yapı sorununu halledememiş durumdayız, en temel sorunumuz alt yapı eksikliği.

Bu sorun giderilemeden raylı sistemden bahsetmek, alternatif yaşam alanlarının oluşturulmasını istemek çok uzak hayal gibi durur.

Yatırımın çıtasında geleceğe dair kuracağımız hayallerin yer üstünde olmadığı, yer altında kaldığıdır yağan yağmurun ortaya koyduğu!

Adının tam olarak konulamadığı yeni yönetim sisteminde yerel yönetimlerin önemi de, sorumluluğunu da bir kat daha arttırdığı yönünde görüşler paylaşılmakta!

Merkezi bütçeden alamadığımız yatırım desteğinin, açıklarının yerel yönetimlerce kapatılabileceği dönem olabilir, onun içindir ki gelecek çok önemli olacak!

Belediye başkanı aday belirleme yöntemi her siyasi yapıya göre farklı; ama bilindik bir durum var ki şehrin yatırımları üzerinden değerlendirme sonucu aday belirlenmiyor.

Onun içindir ki isimler üzerinde durmanın da bir anlamı yok. Sorgulamayan ve sorgulanmayan bir yöntemle aday belirlemek , geçmişin tekrarı olacak ki bu durumda altyapısı tamamlanmamış bir haldir!

Hangi ismin aday olacağından çok yöntemi tartışmalıyız!

Değilse komşu Kocaeli raylı sistem yatırımını genişletirken, biz ise yağmur sularının meydana getirdiği göletlerle boğuşuruz!

Geleceği doğru kurgulamanın 21. yüzyıla uygun yatırımın yolu hangi ismin aday olacağının tartışmasından geçmeyeceği gün gibi aşikâr.

Ülke demokrasisini geliştiremiyorsanız, 12 Eylül dayatması siyasi partiler yasası ile aday belirliyorsanız belirleyeceğiniz aday şansa kalmış demektir.

Milli piyango reklamında ki “ya tutarsa” demokrasisi işlemiş olur.