“Tarih tekerrürden ibarettir” sözüne nazire yaparcasına, yine bir play-off süreci ile karşı karşıyayız.

Şehir olarak, tüm temennimiz, takımımızın play-off maçlarında başarılı olması ve bir üst lige çıkması yönünde.

İnşallah, bunu da başarabilecek güçteyiz.

Son sekize kalan takımlar, hemen hemen birbirine denk kuvvette.

Açıkçası, şu an itibariyle bizim için en zorlu rakip Y. Samsunspor gibi gözüküyor.

Eğer, Y. Samsunspor engelini aşabilirsek, büyük bir ihtimalle finale kalırız.

İşimiz gerçekten, çok ama çok zor.

Geniş bir kadroya sahip değiliz.  Rakiplerimize göre, yedek kulübemiz oldukça zayıf ve alternatifsiz.

Transferi açamadığımız için, kadromuzu güçlendiremedik. Bunun sıkıntısını da, ligin ikinci yarısında bariz bir şekilde yaşadık.

Şaban Yıldırım, altyapıdan yaptığı takviyeler ile kadro sıkıntısını gidermeye çalışsa da, genç ve tecrübesiz futbolcuların, bu süreçte takıma çok da fazla bir katkı sağlayabilecekleri kanaatinde değilim.

Lakin başka çaremiz de yok. Kendi çocuklarımıza  güvenmek zorundayız.

Gerçi, şu da bir gerçek ki; kısıtlı kadromuza rağmen, bu sezon zaman zaman iyi futbol ortaya koyabildik. Hatta, liderlik koltuğuna bile oturduk. Bu demektir ki, limitlerimizi zorlayıp, futbolcularımızdan en üst seviyede verim aldığımız takdirde, TFF 2. Lig’ de yenemeyeceğimiz takım yok.

 Başarının anahtarı da burada gizli zaten.

 En üst seviye motivasyon…

 En üst seviye konsantrasyon…

 En üst seviye performans…

 Eğer hırsımızı, yeteneklerimizi, fizik gücümüzü verimli kullanır, performansımızı maksimum seviyeye çıkartabilirsek, başarıya ulaşabiliriz.

 Aksi takdirde, bizim için bir üst lige çıkmak hayal olur.

 Y. Samsunspor, Sarıyer, Kastamonuspor 1966, F. Karagümrükspor, Ş. Urfaspor, Tuzlaspor, Manisa BBSK bu takımlar, ligin kalburüstü takımları.

 Hepsi birbirinden güçlü ekipler. Bu takımlara karşı, üst seviyede mücadele etmezsek, başarılı olamayız. Oyun içinde son derece sabırlı ve soğukkanlı olmalı , sadece futbolumuza odaklanmalı, oyun disiplinini elden bırakmamalıyız.

 Tabi burada, Şaban Yıldırım ve ekibine de büyük iş düşüyor. Şaban Hoca, play-off sürecini defaatle yaşamış, bu konularda tecrübesi olan bir teknik adam. Eminim ki, takımını mental olarak iyi hazırlayacak ve deneyimlerini futbolcularına aktaracaktır.

 Bunun yanında, bir diğer önemli husus da taraftar desteği.

 Sakaryaspor, Bursaspor, Eskişehirspor gibi şehir takımları için, taraftar en önemli itici güçtür. Bu takımlar, taraftarlarının desteğiyle motive olurlar.

 Bu sebeple, büyük Sakaryaspor taraftarı, play-off’larda üstüne düşen görevi en iyi şekilde yapmalı; son düdük çalana kadar takımını desteklemelidir.

 Taraftarlarımızın oluşturacağı ambiyans, en büyük transferimiz olacaktır.

“Hep destek, tam destek” anlayışıyla hareket etmeli, tribünlerdeki sinerjiyi sahadaki futbolcularımıza sonuna kadar hissettirmeliyiz.

 Eğer sezonun ilk yarısında oynadığımız Y. Samsunspor maçındaki o muhteşem atmosferi, tekrar oluşturabilirsek, içerideki maçlarda, kolay kolay kimse bileğimizi bükemez.

 Bir üst lige çıkmak istiyorsak, taraftarımızın desteğini arkamıza almalı, tüm şehir tek vücut olarak hareket etmeliyiz. Başarıya giden yol, birliktelikten geçer.

 “Ya hep beraber ya hiç birimiz…”