Bildiğimiz üzere 18 Mart itibarı ile tapu işlemleri WebTapu üzerinden de gerçekleştirilmekte ,  evraksal kirliliği ve zamandan tasarrufu ön plana alan uygulama  sağlıklı çalışmaya başladı. Vatandaşları kalabalıklardan uzak tutmak için daha fonksiyonel hale getirilen uygulama ile internet üzerinden alım-satım, tapu kaydı, ipotek gibi işlemlerin tümüne imkan tanındı.

Web Tapu ile işlemlerini çok daha hızlı bir şekilde, beklemeden yapabilen ve işlemlerinin bütün aşamasını takip eden vatandaşlar, son aşamada sadece ıslak imza için tapu müdürlüklerine gitti.

Bu şekilde 18-31 Mart arası tapuda online olarak toplam 113 bin 28 işlem gerçekleştirildi. Türkiye genelinde 29 bin 748 konut satışı da online olarak Web Tapu üzerinden yapıldı.

QR Kodlu Tapu

Hatırlanacağı üzere QR kodlu tapu uygulamasına başlanmıştı. QR kodunu cep telefonunuza okuttuğunuz zaman  TAKBİS sistemine giriyor ve maliki olduğu arsa, konut, alışveriş merkezi neyse bu taşınmazla ilgili bilgileri üzerine tıklayıp görebiliyorsunuz. Adası, parseli, ilçesi, metrekaresi, tapu alanı detaylı bir şekilde görüyoruz. Peki bu gayrimenkule gitmek istiyorsak da burada 'rota' kısmına tıkladığımızda navigasyonla gideceğimiz gayrimenkule bizi yönlendirebiliyor.

Eski tapular yenilenmesi konusunda kafa karışıklığı vardı. Eski tapular aynen geçerli olacak QR kodlu tapu ile yenilemek isteyen vatandaşlar ise eski tapu , kimliğiniz ve tabiki 157 TL ile birlikte tapularınızı yenileyebiliyorsunuz.

2020 Emlak Vergisi
 

Muhalefet partileri tarafından verilen emlak vergisi erteleme kanun teklifi ve soru önergesine rağmen emlak vergisi ödemeleri devam ediyor.

Her yıl iki taksitle ödenen emlak vergisinin ilk taksiti mayıs ayı itibariyle başladı.

İlk taksit ödemeleri mayıs ayı itibariyle yapılacak, ikinci taksit ödemeleri ise kasım ayı sonuna kadar ödenecek.

2019'da satın aldığı evin 2020 yılı vergisini alıcı ödemek zorunda, 2020 yılında satın alınan evlerin vergisi ise satıcıya ait. Çünkü 2020'de ev alan kişiler, 2021 yılından itibaren emlak vergisi mükellefi olacaklar.Emlak vergisi ilgili konutun bulunduğu ilçenin belediyesinin internet sitesinden online olarak kredi kartıyla ödenmektedir. Hayatı ertelemediğiniz bir hafta geçirmeniz dileğiyle..