Merhaba değerli okurlarım,

Pandemiden dolayı ağzımızın tadı kaçtığı bu günlerde ağzınızı tatlandıracak tariflerle bir aradayız. Bugün sizlerle "Vişne soslu Cheesecake" tarifimi paylaşacağım. Vişne sevmiyorsanız damak zevkinize göre frambuazlı da yapabilirsiniz.

Vişne soslu cheesecake

Malzemeler:

Kreması için;

600 gr labne peyniri,

200 ml sıvı krema,

3 adet yumurta,

2 yemek kaşığı un,

2 yemek kaşığı nişasta,

1 su bardağı şeker,

1 paket vanilya,

Tabanı için;

2 paket burçak bisküvi,

130 gr tereyağı

1 kase dövülmüş ceviz

Vişne sosu için

1 su bardağı su,

200 gr vişne

2 yemek kaşığı nişasta,

1 küçük çay bardağı şeker.

YAPILIŞI;

Yuvarlak 22 cm kalıbın tabanına yağlı kağıt koyalım ve tabanı hazırlamaya başlayalım. Tereyağı eritelim köpüğünü ayranını alalım ve bisküvileri rondo ile çekelim. Erittiğimiz tereyağı bisküviye dökelim, cevizi ekleyelim, karıştırıp tabana yayalım bir bardak yardımıyla bastıralım(eşit olmasına dikkat edelim). Fırınımızı 160 dereceye ayarlayalım ve kremasını ayarlamaya başlayalım.

*Fırınımızın içine bir tepsiye su koyalım buhar olsun (ceheesecake üstü çatlamasın).

Derin bir kabın içerisine labne peyniri ve sıvı kremayı koyalım çırpalım. Un, nişasta, şeker ve vanilya ekleyelim çırpalım. Yumurtaları tek tek kırıp çok çırpmadan dinlendirdiğimiz tabanın üzerine ekleyelim. Isıtılmış 160 derecelik fırında 45-50 dk kadar fırını hiç açmadan pişirelim. Fırının kapağını aralayıp 20 dk daha fırının içinde bekletelim.

*Kreması sallanmıyor ise olmuş demektir.

yapmak için, bir tencereye vişneleri alalım, diğer malzemeleri de ekleyip, biraz pişirelim. Ve blender yardımıyla ezelim ve biraz kaynatalım ocaktan alalım. Kaynattığımız sosumuzu süzgeçten geçirelim. Dinlendirdiğimiz ceheesacake üzerine vişneli sosu dökelim. ve 1 gece bekletelim. Vişne soslu cheesecake hazır.

Afiyet olsun.