Hüseyin Çimen:Önce sizi tanıyalım, mesleğinizden bahseder misiniz?

Suat Akın: 45 yaşındayım, Sakarya Vib Turizmin kurucularındanım. 1997’de Vib Turizmi kurduk, o günden beri de en kaliteli ve güvenli şekilde Sakarya halkına hizmet ediyoruz.

H.Ç: Hangi illere hizmet veriyorsunuz?

S.A: Pandemi öncesi Sakarya’dan her yarım saatte bir İstanbul’a, günde 10 sefer Ankara’ya sefer düzenliyorduk. Bu süreçte seferlerimizi seyrelttik. Karadeniz, Antalya, İzmir, Bursa, Balıkesir, Aydın, Muğla, Marmaris ve Bodrum olmak üzere birçok ilimize seferlerimiz mevcut.

H.Ç :Sakarya piyasasını korona virüsü nasıl etkiledi?

S.A: Malum pandemi döneminde ülke olarak maddi-manevi çok sıkıntılar yaşadık. Sektör olarak da büyük sıkıntılar yaşadık ve yaşamaya da devam ediyoruz. Alınan tedbirler kapsamında iş yerimiz üç ay kapalı kaldı. Bu zorlu süreçte araçlarımızı her gün ilaçlatıp dezenfekte ediyoruz, yolcularımıza en sağlıklı ve en güvenli şekilde hizmet ediyoruz.

H.Ç: Pandemi sebebiyle firmanıza belediye tarafından yapılan bir hizmet veya destek var mı?

S.A: İstanbul ve Ankara’da garaj giriş-çıkışlarına ve kiraya indirim yapıldı. Sakarya ve diğer tüm illerde hijyen ve ilaçlama çalışmaları yapıldı. Türkiye’de terminaller arasında düzen ve temizlik bakımından şehrimizin terminali ilk beşe girer. Fakat şunu da ifade etmek istiyorum Sakarya’nın tek turizm firması olmamıza rağmen kendi belediyemizden yeterli destek alamadık. Ekrem Başkan işlerinin yoğunluğundan bizim sektörümüzle yeterince ilgilenemedi Başkanımızı gerçekten seviyoruz sadece yanımızda olduğunu hissetmek istiyoruz.

H.Ç: Gazetemiz aracılığıyla son olarak vermek istediğiniz bir mesaj var mı?

S.A: Sakarya halkımız pandemi sürecinde yolculuğun başladığı andan ve bittiği ana kadar, evinde nasıl huzurluysa en rahat, konforlu ve güvenli yolculuğu Vib Turizm ile yaşayacak. Vib Turizm olarak yolcularımızın rahatlığı ve güvenliği için ne gerekiyorsa gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz. Yolcularımızın pandemide huzursuz olmasına gerek yok, biz her türlü hijyen ve koruyucu önlemleri alıyoruz, HES kodu olmayan yolcu taşımıyoruz.

RÖPORTAJ: Hüseyin Çimen- Tuğba Korkmaz