Şehirleri şehir yapar birbirinden farklı kılan güzellikler vardır…

Parkları, bahçeleri, bulvarları, caddeleri, yeşil alanları, sportif mekanları o şehri markalaştıran özelliklerini oluşturur.

Uzunçarşı da bu açıdan yeterli olmasa da sahip olduğumuz tarihi çarşımız olarak kaldı geçirdiği değişikliklere rağmen, bugüne kadar.

Üstünü örten ve giderek yıpranan ve sevimsizleştiren çirkin bir görüntü haline gelen döşemesi kar yağışına dayanamayıp çökerken, Kuzey ucundan altında insan olmayışı kaldı yadigar bize…

Büyükşehir Belediyesi’nin fekadarlığı ve Başkan Zeki Toçoğlu’nun gayreti ile yapılan seri çalışmalardan ve gerçekleştirilen toplantılardan sonra gelinen nokta tarihi çarşıyı kendine yakışır bir kostüm içerisinde halka sunma eğilimi taşıyor.

Çarşıyı tarihi özelliğinin dışına çıkaran yanlış ve yersiz imar uygulamalarından arındırıp aslına döndürmek için düğmeye basıldı.

Esnaf giderek kredibilitesini yitiren çarşıya yeniden itibarını kazandırmak adına yola koyulan Başkan Toçoğlu ve ekibine geçit vermeye hazır.

Bu doğrultuda yola koyulan Büyükşehir Belediyesi, son hazırlıklarını tamamlayıp harekete geçmek üzere…

Bu nedenle yüksek binalarda başlayan ya da başlatılan gelişmeler olduğu haberleri gelmeye başladı.

Çarşıya yakışmayan çok katlı binalardan birinde oturan yılların mali müşaviri ve darda kalmışın iyilik meleği, gazetemizin yazarları arasında yer alan Nüzhet Okaygün, beşinci kattaki ofisini ikinci kata indirerek, üst katları kesime hazır hale getirdi şimdiden…

Bu duruma en fazla, beşinci kata çay çıkarmak zorunda kalan çaycılar seviniyor olmalı…

Zira sitemleri hiç bitmedi bugüne kadar…

Çarşıya hareket ve dahi bereket katacağı üzerinde fikir birliği oluşan restorasyon hareketi bittiğinde, herkesin imrenerek gezeceği ve alışveriş yapacağı örnek bir çarşı için fedakarlığa kalkan çarşı esnafı ve onları mağdur etmeden örnek bir restorasyon ile tarihi çarşıya hizmet yapacak olan Başkan Toçoğlu’na elini çabuk tutması dileğiyle kolaylıklar diliyoruz…