Nereden çıktığı belli-belirsiz kat tartışması yaşanmakta. Deprem sonrası çok katlı binalar ve içinde bulunduğumuz coğrafi yapı dikkate alınmayarak inşa edilen yapıların halini hep birlikte acı bir tecrübe ile gördük!

Bugün bu tartışma nereden çıktı bilmiyorum, konunun uzmanı da değilim. Görüş belirtmek için uzman olmaya da gerek yok, uzman görüşlerinden beslenerek bir sonuca varılabilir!

Bu hususta uzman görüşleri ortada yakın tarih biraz sorgulanırsa bu zemine mevcut yöntemler ile çok katlı yapı inşa etmek cinayettir, başka adlar bulmaya gerek yok durum çokta net!

Kat artışına yeni bir isim bulma çabası içerisine girilmiş. Kentsel dönüşüm alanlarında kat yüksekliği artırılabilinirmiş!

Dün yapılan Büyükşehir Meclis Toplantısın da Zeki Toçoğlu net bir tavır ortaya koymuş, Kentsel dönüşümün istismar edilmesine asla izin vermeyiz diyerek bu anlamsız tartışmayı sonlandırmış!

Bizim belediyelerimiz doğru zamanda doğru üretimler yapmayarak anlamsız tartışmalarla vakit harcıyor enerjilerini tüketiyorlar! Hatırlayınız bin yataklı hastane inşaatı için yarışa giren belediyeler yer arayışında bulundular kamuoyunu günlerce meşgul ettiler!

İlçelerinde araziler ürettiler, Ankara’nın yolunu suyolu yaptılar sonuç ortada o gün içinde bugün içinde böyle bir hastane projesi ortada yoktu. Olmayan proje için hayali çalışmalara imza attılar!

Bu durum bile bizdeki belediyeciliğin ne halde olduğunu gösteriyor. Onun içindir ki olmayan projeye yer arayanlar, bugün çok katlı yapıları da tartışabilir!

Deprem şehrin nerede kurulması gerektiğini göstermiş olmasına rağmen biz hala neleri tartışıyoruz!

Şehrin bölgesi belli, merkezde yeni imarlar açmaya, düzenlemeler yapmaya ne gerek var!

Yenikent bölgesini yaşanılabilir kılın, bu şehrin geleceğine yatırım yapmış olursunuz!

Defalarca yazıldı, söylendi Yenikent-merkez ulaşım problemini çözün, sosyal alanlar üretin şehri orada tutun! Bu sayede tarım arazilerini de geleceği de kurtarmış olursunuz.

17 Ağustos dersini okuyamayanlar bu şehrin geleceğinin felaketine imza atmış olurlar!

Belediye başkanı seçilmiş olmak şehri yönetmek için tek başına yeterli unvan olmadığını da görmeli bilmelisiniz!

Bu mesel ben yaptım oldu ile hayata geçirebileceğiniz hafiflikte değildir, bunu da bilmelisiniz!

Başladığınız işi bitirin bin yataklı hastane nerede yapılacak önce ona yer bulun!

Ortada henüz yapılacak bir hastane yok ama siz yeri bulun!

Şehrin geleceğini belirleyecek böylesi önemli meseleler içinde yorumlamamış olursunuz! Kaldı ki sizin işiniz de değil!

[email protected]