Yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte üniversite öğrencileri ev, yurt ve apart arayışına girdi. Fiyatların diğer senelere göre yükseldiğini gören öğrenciler isyan etti. Fiyatların yüksekliğinden dert yanan öğrencilerin görüşleri şöyle:

‘ÖĞRENCİLER ZOR DURUMDA’
Nisanur Hacıahmetoğlu: Öncelikle yurt fiyatları tamamen öğrenci bütçesinin üstünde. Çoğu kişi bu fiyatları karşılayamıyor. Bir sürü öğrenci o kadar sene çalışıp kazandıkları okullara maddi yetersizlik yüzünden gidemiyor. Bilhassa ailelere emekli maaşı ile geçinen öğrenciler kendilerine burs da çıkmayınca hayata küsüyor. Yüksek makamlardaki kişiler her ne kadar yardım etmeye çalıştıklarını söyleseler de bir etkisi olmuyor. Zor durumda kalan öğrenciler en son çare olarak insanları zor duruma düşürmeyi seven emlakçılarla uğraşıyor. Ev tutamayanlar zar zor yerleştiler. Lafta bakanlığa bağlı olan yurtlarda pis odalar, bozuk ve küçük porsiyon yemekler ve çok kişilik odalar ile başa çıkmak zorunda kalıyorlar. Okumak için geldikleri yerlerde ailelerine yük olmamak için çalışmaya başladıktan sonra da okulları ile işi beraber yürütemedikleri için sonradan daha da zor durumlara düşüyorlar. Bu sebepler yüzünden de her şekilde mağdur olan biz öğrenciler oluyoruz.

‘FARKLI FİYATLANDIRMA OLMALI’

Emirhan Kara: Öncelikle kesinlikle gerek ev gerek market olsun fiyatlandırmadan memnun değilim. Ben bir öğrenciyim ve ev ücretleri pek de bizi düşünerek ayarlanmıyor. Öğrenciler haricinde asgari ücret ile geçinen bir aile için de fiyatlar gerçekten korkunç gözüküyor. Bu fiyatlar şehrin her bölgesinde aynı olmamalı. Öğrenci ve dar gelirli halkın yaşadığı yerlerde farklı bir fiyatlandırmanın uygulanması gerektiği kanaatindeyim.

‘İSYANA NEDEN OLUYORLAR’

Dilara Keleş: Ev fiyatları oldukça pahalı. Öğrencilerin geçirdiği bu zor zamanlarda, bu fiyatlar ile hevesimiz de kırılıyor. Evet ev sahipleri de ekonomik kriz nedeniyle fiyatları artırıp devleti protesto ediyor ancak bu durum öğrencilerin de isyanına sebep oluyor. Temennim artan fiyatların kontrollü bir şekilde düşmesi ve bizlerin okul hayatında daha rahat bir süreç yaşayıp sadece mezuniyeti düşünmemiz.

‘KREDİ ÇEKMEYE ZORLANDIM’

Enis İnesillioğlu: Bir öğrenci olarak şahsen bize öncelik tanınmayıp fiyatların artırılması nedeniyle zor bir süreçten geçiyoruz. Şahsen ben öğrenim kredisini daha sonrasında ödeme zorluğu çekmemek için almadım. Fakat artan ev ve yurt fiyatları beni krediyi çekmeye zorluyor. Fiyatların olması gereken miktara inmesini ve bu fiyat artışına bir durun denmesini bekliyorum.”

Editör: Haber Merkezi