Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Teknoloji Fakültesi’nin Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) akreditasyonu yenilendi. Derneğin görevlendirdiği değerlendirme takımının yaptığı saha ziyaretleri ve görüşmelerin ardından SUBÜ Teknoloji Fakültesi’nin Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nün normal ve ikinci öğretimleri, Makine Mühendisliği Bölümü’nün normal ve ikinci öğretimleri ile Mekatronik Mühendisliği Bölümü’nün normal ve ikinci öğretimleri 30 Eylül 2027 tarihine kadar 5 yıl süreyle akredite edildi. İnşaat Mühendisliği Bölümü normal ve ikinci öğretimleri ile Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü 30 Eylül 2024 tarihine kadar 2 yıl süreyle akredite edildi.

KALİTE TESADÜF DEĞİLDİR

SUBÜ Teknoloji Fakültesi’nin Türkiye’de MÜDEK akreditasyonunu ilk alan Teknoloji Fakültesi olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Aradan geçen sürede hem eğitim kalitemizi hem akademik kadromuzu hem de fiziki imkânlarımızı çok daha iyi hale getirdik. İş dünyasıyla iş birliğimiz güçlendi. Müfredatımız sahaya uygun ve güncel. Öğrencilerimiz kısa süre içerisinde iş sahibi oluyor. Bunun bir yansıması olarak MÜDEK Değerlendirme Takımının yaptığı ziyaret ve değerlendirmeler neticesinde akreditasyonumuzun yenilenmiş olmasının sevincini yaşıyoruz. Biz kalitenin tesadüf olmadığına inanıyor ve bunun için çalışıyoruz. Diğer fakültelerimizdeki bölümlerimiz ilk mezunlarını verdikçe akreditasyon için başvurularımız da devam edecek. Hem uygulamalı eğitime hem de akreditasyona öncülük yapacağız. Fakültemizin çalışmalarına emek ve gönül veren tüm akademik ve idari personellerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KENDİMİZİ HIZLI BİR ŞEKİLDE YENİLEYEBİLİYORUZ

Birçok yeniliği hayata geçiren ve iş dünyasının ihtiyacı olan mühendisleri yine iş dünyasıyla birlikte yetiştirdiklerini kaydeden SUBÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Tatlı, “Çalışmalarımızla, hayata geçirdiğimiz yeniliklerle, tecrübemizle ve başarılarımızla üniversitemizin lokomotif fakültesi konumunda olduğumuzu düşünüyoruz. Dünyanın ve sahanın ihtiyaçları hızlı bir şekilde değişiyor. Mühendislerden beklentiler de bununla paralel olarak hem artıyor hem de farklı hale geliyor. Biz buna adapte bir fakülteyiz. Kendimizi hızlı bir şekilde yenileyebiliyor ve iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli mühendisler yetiştirebiliyoruz. Tüm bunların bir yansıması olarak MÜDEK akreditasyonumuzun yenilenmesi bizleri oldukça mutlu etti. Bilgisayar Mühendisliği Bölümümüz için de ilk mezunlarını vermesinin ardından akreditasyon başvurumuz olacak” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi