Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, CNN Türk ekranlarından yayınlanan ‘Tercih Zamanı’ programına katılarak moderatör Serra Taşkıran’ın sorularını cevapladı. Sarıbıyık programda; SUBÜ’nün birimleri, +1 Mezunu olmanın avantajları, öğrencilerin kendilerini geliştirmelerine yönelik olanaklar ve uluslararasılaşma gibi konulara değinirken tercih yapacak öğrencilere tavsiyelerde de bulundu.

İHTİYACA UYGUN MODEL

‘Bilgiyi beceriyle bütünleştiriyoruz’ mottosuyla hareket ettiklerini kaydeden SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “İş dünyasıyla temaslarımızda öğrencilerin uygulama becerisine sahip olmadıkları için işe giremediklerine yönelik geri bildirimleri oldu. Biz bunun üzerine +1 Uygulamalı Eğitim Modelini geliştirdik. Bu modelle üniversitemizin her eğitim düzeyinden tüm öğrenciler en az bir dönemlerini tam zamanlı olarak iş dünyasında geçiriyor ve uygulama becerisi kazanıyorlar. Gerçek iş hayatını görüyorlar. İş dünyası da kendi çalışma düzenlerine uygun nitelikli insan kaynağına ulaşma fırsatı yakalıyor. Öğrencilerimizin çoğu daha mesleki uygulamalarını yaparken işe giriyorlar” diye konuştu.

40’A YAKIN ÖĞRENCİ KULÜBÜ

SUBÜ tercih edecek öğrencileri güzel bir şehirde dinamik bir üniversitenin karşılayacağını belirten Sarıbıyık, “Günümüz öğrencisi kendisine sürekli bilgi aktaran insanları istemiyor. Sadece yönlendiren, yön veren, onu dinleyen ve onunla birlikte bazı şeylere karar veren insanlarla daha iyi anlaşıyor. Biz akademisyenlerimizin adeta bir koçluk gibi öğrencilerimizi yönlendiren akademisyenler olmalarına yönelik bir çalışma içerisindeyiz. 40’a yakın öğrenci kulübümüz var. Öğrencilerimiz kendi faaliyetlerini kendileri organize ederek geleceklerini kurguluyorlar. Örneğin robotik sistemlere ilişkin kulüplerimizde TEKNOFEST’e hazırlanan öğrencilerimiz geçtiğimiz yıl kendi ürettikleri elektrikli araçla 3 büyük ödül birden aldı. İnsansız hava aracıyla ise 5. oldular. Onlar yapıyor akademisyenlerimiz destekliyor. 7/24 atölye ve laboratuvarlarımız açık.”

SAKARYA BİR ÖĞRENCİ ŞEHRİ

Kalıcı öğrenmenin en temel unsurlarından birisinin yaparak öğrenme olduğunu vurgulayan Sarıbıyık, “Bu anlamdaki laboratuvarlarımızda oldukça güçlü. Gerek sağlık, gerek tarım, gerek süt ürünleri gerekse teknoloji alanında donanımlı laboratuvarlarımız var. Tam donanımlı gastronomi mutfağımız var. Öğrencilerimiz bir şeyin ürüne dönüşmesi sürecini bizzat yaşıyor ve yönetiyorlar. Kalacak yer bakımından ise Sakarya’nın gerek devlet gerekse özel yurtları oldukça güçlü. Birçok sosyal aktivite imkânı var. Sakarya bir öğrenci şehri olduğu için yurtta kalmak istemeyenler için de konut imkânları geniş. Üniversite adaylarımıza mutlu olarak okuyacakları, mutlu olarak çalışabilecekleri bir bölüm seçmelerini tavsiye ediyorum. Birilerinin hatırına okul okunmaz. Herkese başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi