Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, ‘Yöresel Mutfaklar’ dersinde öğrendikleri teorik bilgileri pekiştirmek amacıyla Karadeniz Bölgesi’ne özgü yöresel yemeklerden oluşan bir menü hazırladılar. Öğrencilerin Turizm Fakültesi mutfağında hazırladığı yemekler; AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan ve Prof. Dr. Naci Çağlar ve akademisyenler tarafından tadılarak değerlendirmeye tabi tutuldu. Daha önce ders kapsamında hazırlanan yemeklerle birlikte en beğenilen lezzetler madalya ile ödüllendirildi. Yemeğin ardından ise Turizm Fakültesi Halk Oyunları Ekibi, Karadeniz yöresinde ait gösteri sergiledi.

Sunumlarıyla göz doldurdular

Birbirinden başarılı öğrencilerle bir araya geldiklerini söyleyen AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, “Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerimizin hazırladığı Karadeniz mutfağımızın tatlarından oluşan lezzetler şahaneydi. Biz de adeta bir Master Chef jürisi gibi her bir lezzet için notumuzu verdik. Kardeşlerimiz birbirinden maharetliydi. Enfes sunumlarıyla göz doldurdular. Halk oyunları gösterisi ise gözümüzün pasını sildi. Rektör hocamıza ve dekanımıza çok teşekkür ediyor, öğrenci kardeşlerimi kutluyorum. Eğitim hayatları ve sonrası için kendilerine başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Unutamayacakları anılar

Yöresel Mutfaklar dersinin özel misafirleri en güzel şekilde ağırladığını belirten SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Öğrencilerimizi ve akademisyenlerimizi yürekten tebrik ediyorum. Ramazan ayı da dâhil olmak üzere birçok yöreden çok güzel sofralar kurdular. Geleceklerinde mesleklerinde çok iyi noktalarda olacaklarını ve çok özel yerlerde çalışacaklarını düşünüyorum. Yaparak öğrenmek, kendini geliştirmek, dünyaya açık olmak ve imkânları zorlamak öğrencilerimizin başarıyla yaptığı işler. Özellikle ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettikleri başarılarla göğsümüzü kabartmaya devam ediyorlar. Bugün dersimize ve soframıza iştirak eden vekilimiz Çiğdem Erdoğan Atabek’e şükranlarımı sunuyorum. Böylesi birliktelikler öğrencilerimiz için unutamayacakları birer anı ve motivasyon kaynağı oluyor. Ayrıca kısa süre önce çalışmalarına başlayan Halk Oyunları ekibimiz de oldukça güzel gösteriler ortaya koyuyor. Topluluktaki her bir öğrencimizi ve Sapanca Halk Eğitim Merkezinden kıymetli hocamızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi