Şehir plansız ve şekilsiz büyüyor , gün içinde şehir merkezini çevreleyen  bölgede araç parkı tam bir çile !

Sokak araları çift yönlü park halinde ve araç trafiği tek yönlü akmakta.Büyük şehir görüntüsünden uzak , kuralı olmayan denetleyeni olmayan rastgele büyüyen bir görüntüye sahip !

Dar olan sokaklar araç parkları ile daha da daraltılıyor , sokak aralarında sanırım ruhsatı olmayan birçok oto park ortaya çıktı ! Karmaşık ve sorunlu bir görüntü!

Ucube diye tarif ettikleri görüntü bu olsa gerek …!

Her geçen gün nüfus yoğunluğu artmakta , hızlı bir göç yaşanmakta .

Şehir merkezi diye tarif edilen alan genişlemeye , büyümeye imkan tanımadığı için mevcut hal ile seyrine devam ediyor.

Alternatif yaşam alanları ,ticari alanlar oluşturulamaz ise taşınamaz halde olan yük her geçen gün daha da artmakta ve altında çıkılamaz boyuta ulaşmaktı.

Onun içindir ki şehir merkezine ait olan  çekim alanı yaymalı , alternatif alanlar oluşturulmalı !

Sorunun diğer boyutu ise toplu taşıma araç kullanımı özendirilmeli.

Bizde kullanılmakta olan ilkel toplu taşıma araçlarından dolayıdır ki şahsi araç  kullanımı ve bu halden dolayıdır ki her sokak doğal park haline dönüşüyor.

Şehrin birçok meselesini etkiliyor plansız büyüme ve buna bağlı olarak ta toplu taşıma sistemi…!

Mevcut alanlar üzerinden bir değişim sağlayamayacağımızdan sistemi şekillendirmek ve yeni alanlar oluşturmak pratik çözüm olarak önümüzde duruyor.

Aksi halde her geçen gün huzuru daha da bozulan , içinden çıkılmaz ve yaşanmaz bir hale dönüşüyoruz!

Bu şehre yapılabilecek en büyük ihanet olur , siyasetten beklentisi olan ve beklentiye de karşılık oluşturan bir şehir !

Her fırsatta dile getiriyoruz mevcut iktidar ülke ortalamalarının üzerinde destekler buldu bu İl’den !

Büyük beklentiler hakkımız , komşu İl’lere yapılan yatırım kadarını en azından hak ediyoruz.

AKP iktidarının bize tecrübe ettirdiğinden hareketle fazlasını beklemiyor , yaşamımızı kolaylaştıracak , temel sorunlarımızın çözümünü beklemek gibi bir hakka sahibiz !

Hafif raylı sistem toplu taşıma sistemin deki aksayan , sorunlu tarafımızı çözüme ulaştırır bu sayede sokak araları parkından kurtulmuş ve daha düzenli bir şehre kavuşmuş oluruz!

Raylı sistemin önündeki engel ne ise bir an evvel kaldırın , seçim beklenmeden ,Belediye başkanlığı sonlandırılabiliyor vaktiniz  olmayabilir !