Sakarya Süper Amatör Lig maçlarına hazırlanan Kalaycıspor, Sapancaspor, Adapazarıspor, Hendek Dereköyspor, Harmanlıkspor ve Erenlerspor’un katıldığı dostluk turnuvası sonucunda Kalaycıspor turnuvayı lider bitirdi.

 Dostluk Turnuvasında 6 Süper lig takımı kendini tarttı. Kalaycı ve Sapanca Karaman’da oynanan maçlarda adeta nefesleri kesmişti. Bu turnuva maçlarında hazır olarak 3 takımı gördüm. Abdullah İleli idaresindeki Kalaycısspor yaptığı transferler, oynadığı güzel oyun ve attıkları gollerle ben lige hazır dedi. Diğer yandan Antrenör Hakan Dursun idaresindeki Sapanca Gençlikspor’un da Kalaycıspor’dan aşağı kalır yanı yoktu. İlk maçta Adapazarıspor karşısında şok bir yenilgi aldı ancak toparlanan Yeşil Beyazlılar Hendek Dereköyspor’u 4-1, Erenlersporu 4-0 Harmanlıksporu 3-2 yendi ve Kalaycısporla da 3-3 berabere kalarak turnuvayı 2. sırada bitirdi. Erenlerspor ligde iyi sonuçlar alacağının sinyallerini de verdi.

Antrenör Yasin Çelik idaresindeki Adapazarıspor da Sapanca Gençlikspor’u 3-0 yendikten sonra Kalaycısporla başa baş oynayarak 4-4 berabere kaldı.  Adapazarıspor’da Hendek Dereköy yenilgisi şok etkisi yarattı. Bu şokun ardından bir darbe de Harmanlıkspor’dan alan Adapazarıspor son maçta Erenlerspor’u 2-0 yenerek turnuvada 3. sırada yer aldı.

 Antrenör Behçet Durak idaresindeki Hendek Dereköyspor ise dostluk turnuvasında kaliteli ayaklarla boy gösterdi. Oynadıkları 5 maçta inişli çıkışlı bir futbol ortaya koyan Hendek temsilcisi zaman zaman kalitelerini ortaya koydular ancak bir türlü skora yansıtamadı. Lige kadar toparlanırlar.

Süper Amatör Kümenin genç ekiplerinden Harmanlıkspor ve Erenlerspor tecrübe farkı ile rakiplerinin gerisinde kaldı. Güzel futbolları ile yakaladıkları net gol pozisyonlarını cömertçe harcayan iki genç ekip skor bulmakta güçlük çekti. Liglere az bir zaman kaldı. Süper Ligin iki genç ekibi lig maçlarına kadar lige hazır hale geleceğini umut ediyorum. Maçları izlemeye gelen futbolseverler kaliteli takımları izlemekten büyük keyif aldı. Turnuvada centilmence mücadele eden 6 takımımızı tebrik ediyorum.