Salı günü AGİT ve MİNSK denilen kuruluşların tanıtımı yapmıştım.
Ayan beyan ortada olan bir şey var o da bu kuruluşların kime hizmet için kuruldukları, sıkıştıkları veya aşırı bir silahlı tepki gördüklerinde ateş kes çağrısı devreye giriyor.
O ana kadar kazanılmış yerlerin üstünü örtmeleri alışıldık bir durum oldu. İçimizdeki Avrupa sevicilerinin meydana çıkması belki de hala konuyu anlamamakta olan veya anlamak istememekte olan yarı Avrupalılar’ın deşifre olmalarını sağlaması açısından gözümüzün açılmasını sağlamıştır.
Şunun iyi bilinmesi gerekmektedir ki TÜRK’ÜN TÜRK’ten başka dostu yok. Olmasını beklemek saflıktır. Otuz yıldır çözmeyip hatta devamlı kaşıdıkları Dağlık Karabağ sorununun sebebi orada petrol ve doğal gaz. İkinci en büyük ihtimal Kafkasya dan uzak doğuya kadar uzanan bir Türk birliğinin kurulması.
Aynı dil aynı din ve ta Osmanlı’dan gelen Türklük şuuru tekrar alevlenirse işlerinin çok zor ve çıkılamaz olması mukadderdir.
Rusya’nın korkusu Kafkasya’yı kaybetmek. Son Azerbaycan olaylarında Gürcistan’ın gösterdiği müspet tavır ilerisi için bunun bir işareti olur belki.
İran’a bakıldığında içindeki nüfusunun yüzde yirmi beşinden fazlasının Türk olmasının yarın olabilecek bir milliyetçi akımın onları perişan eder korkusu. Tuhaf tarafı İran’ın adının İslam Cumhuriyeti olması. Ermenistan’a silah yardımı yapıyor. Müslümanları öldürsün diye.
Ayni şey BAE, Suudi Arabistan için de geçerli. İsrail ile kardeşler. Bunlar da Müslüman. Sebep üç günlük koltuk sevdası.
ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL.
Sözde en büyük düşmanları Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail. Kayıkçı kavgasından öteye geçmeyen sözde düşmanlık. İlham Aliyev uzun bir süredir Ermenistan silahlanıyor.
Buna mani olun çıkışlarını dinleyen olmadı.
Ne zaman ki SİHA’lar tepelerine indi, zayiat büyük Avrupa Birliği acele toplantı kararı aldı. İçimizdeki batı havarileri ülkemizi Avrupa’ya şikayet etmek için adeta yarış içinde. Türklerin birlik ve beraberlik içindeki davranışlarını bir türlü hazmedemiyorlar.
Ben de bunları içimizde hazmedemiyorum. Şimdi yine söylüyorum. TÜRK’ÜN TÜRK’TEN BAŞKA DOSTU YOK.
Bir an evvel bu şuurda olmamız gerekmekte ve dünyayı gözlemede yalnız devleti idare edenleri değil hepimizin sorumlu olması gerektiği şuuruyla hareket edilmesi gerekmektedir.
Başka yolu yok. Sonra çok geç olmasın…