Afet bölgesinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmaris'te açıklamalarda bulundu.

ERDOĞAN, MARMARİS'TEN BİLGİ VERDİ
Marmaris'teki yangında hayatını kaybeden Şahin Akdemir'i anan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akdemir'in ailesine başsağlığı diledi.

"YAKANLARI BULMAK BOYNUMUZUN BORCU"
Açıklamalarına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ormanlarımızı yakanları bulup ciğerlerini yakmak boynumuzun borcudur." diyerek sorumluların adalet önünde hesap vereceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: "(Marmaris) Yangında hava araçlarının yanında 80 arazöz, 35 tanker, 31 iş makinesi, 176 hizmet aracı, 1400 personel görev yapmaktadır. Barınma, gıda, temizlik malzemesi ve benzeri ihtiyaçlar için gereken her türlü tedbir alındı ve her türlü ikmal mekanizmasının oluşturuldu.

Sağlık Bakanlığı 38 ambulans ve 175 personelle vatandaşlarımıza yardımcı olmaktadır. Yangından etkilenen vatandaşlarımızın ikisi dışında hepsi taburcu edilmiştir. Tehlike altında olan mahalleler boşaltıldı. Boşaltılan mahallerdeki insanlarımız en yakın güvenli yerlere taşınmışlardır.

ŞAHİN AKDEMİR'İ ANDI
Zarar tespitleri yapıldı, gereken yapılacak. Şahin Akdemir kardeşimizi kaybetmemiz en büyük üzüntümüz. Milas'taki yangınla ilgili bir kişi gözaltına alındı. Ormanlarımızı yakanları bulup ciğerlerini yakmak boynumuzun borcudur.

Bu siyaset konusu yapılacak bir mesele değildir. Yanan alanlarda fidan dikimine ilk yağmurlarla birlikte hemen başlanacaktır. Mağdurlara kira ve eşya yardımı yapılacak. 50 milyon TL ödenek gönderilmiştir."

Editör: Haber Merkezi