Dün akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış sonucu Serdivan Aşağıdereköy Mahallesi'nde bulunan Karadere taştı. Taşma sonucunda meydana gelen sel sebebiyle bir kişi hayatını kaybederken, yüzlerce ev ve tarım arazisi de sular altında kaldı. Geceyi komşu ve akrabalarında geçiren mahalle halkı, sabahın erken saatlerinden itibaren evlerini temizlemeye başladı. Yaklaşık bir metreyi bulan sel sularından ekili alanlar ve büyükbaş hayvanlar da zarar gördü.
SEL SULARININ GELİŞİNİ ANLATTI
Aşağıdereköy Mahallesinde bulunan evlerin tümünde hasar bırakan sel sularının gelişini anlatan mahalleli, mallarını kurtarmayı hiç düşünmeden, canlarını kurtarmaya çalıştıklarını söylediler. Otomobilini park ettiği yerin 50 metre ilerisinde eve çarpmış olarak bulduğunu ifade eden Süleyman Karadeniz ise, “Sel garajda bulunan arabayı kaldırıp buraya getirmiş. Kapıların hepsi kapalıydı, açılmış. Garajı tamamen yıkmış” dedi.
BASINÇ KAPILARI AÇTI
Sel sularının gelişini gördükten sonra yaşadıkları korkulu dakikaları anlatan Nihat Hoşgör ise “Yağmur yağıyordu zaten tipi şeklinde belliydi. Yağmur kesilir gibi oldu sonra boşandı geldi. Allahın hikmeti. Sel sularını gördüm de daha fazlasını göremedim. Evin içerisinde düştük kendi derdimize su gelmesin diye. Ama su cam seviyesine kadar çıktı. Su basınca kapıları kapamaya çalıştık ama kapatamadık zaten. Sel suları basınçla kapıları açtı. Sular dolunca eşyalar yüzmeye başladı” diye konuştu.
HASAR TESPİTİ 
Selin meydana geldiği andan itibaren bölgede muhtar ve vatandaşlarla bir araya gelen Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, hasar tespit çalışmalarının başlandığını, ekiplerin evleri tek tek dolaştığını söyledi. Serdivan Kaymakamı Ramazan Şahin de sel mağduru vatandaşların evlerini ziyaret ederek, geçmiş olsun diledi.
KOMŞUSU KONUŞTU
Selde hayatını kaybeden Gülderen Altınbulak’ın komşusu olan Nafiz Kavuk, o anları anlattı. Hemen derenin bitişiğinde prefabrik evde ikamet eden Gülderen Altınbulak’ın kızlarıyla köprüde oturduğunu gördüklerini anlatan Kavuk, “Köprünün başında oturuyormuş kızıyla. Sel sularıyla birlikte evin yukarısında duran kamyon evin köşesine çarpıyor. Su da bel boyundaymış. Su alabora yapıyor zaten kadın ayağından engelliydi. 40 yaşlarında idi. Alabora olunca sel suları alıp götürüyor kadını. Kadını derenin ağzında bulmuşlar” ifadelerini kullandı.

 

Editör: Haber Merkezi