MHP Meclis Üyesi Hayrettin Hacıbektaşoğlu’nun “Asfalt yapılıyor ama Serdivan’a yapılıyor”sözlerine sinirlerek, “Yalan söylüyorsun” diyen AK Parti Meclis Üyesi Selçuk Başyazıcı, meclis toplantısını terk etti.
ASFALT İÇİN KREDİ
Adapazarı Belediye Meclisi Belediye Başkan Yardımcısı Erol Aydın başkanlığında toplandı. Çoğunluğunu İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden gelen konuların oluşturduğu 16 maddelik gündemin 14’ncü maddesinde ilçe sınırları içerisindeki sokaklara asfalt atılabilmesi için İller Bankası’ndan 7 milyon liralık kredi alımı için Belediye Başkanı Süleyman Dişli’ye yetki verilmesi görüşüldü.

‘HEDEFİMİZ 50 BİN TON’
Söz konusu madde ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Özüm, bu yıl hedeflerinin ilçe sınırları içerisinde en az 50 bin ton asfalt atmak olduğunu belirtti. Bunun üzerine söz isteyen MHP Meclis Üyesi Hayrettin Hacıbektaşoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin asfalt konusunda daha fazla Serdivan’a ağırlık verdiğini belirterek, “Asfalt yapılıyor ama Serdivan’a yapılıyor” dedi.

‘KAYYUM ATANMIŞ GİBİ’
“Bu şehrin ara sokaklarında gezerken, kendimi kayyum atanmış belediye sokaklarında geziyor gibi hissediyorum” diyen MHP’li Hacıbektaşoğlu, “Yazık bu şehre, 400 bin nüfus var Adapazarı’nda, başkanım sizin hoşunuza gidiyor mu? Yama istemiyorum ben, başka illeri de görüyoruz” derken, AK Parti’li Selçuk Başyazıcı, “Yalan söylüyorsun” diyerek Hacıbektaşoğlu’na tepki gösterdi.

‘KÜRSÜYE ÇIKINCA KONUŞ’
Selçuk Başyazıcı’nın sözünü kesmesine sinirlenen Hacıbektaşoğlu, “Kürsüye çıkınca konuş, ihaleyi alan da gününde bitirsin, biri çıksın ‘Bu şehrin yolları kaymak gibi’ desin” diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine Meclis Başkanı Erol Aydın, “Geçen yıl büyükşehirin bu şehrin sokaklarına attığı bir dünya asfalt var, sizin dediğiniz yerler varsa söyleyin programa aldırılsın” ifadelerini kullandı.

MECLİS ÜYESİ TERK ETTİ
“Bu asfalt programını bu arkadaşlara verin” diyen Meclis Başkanı Aydın, “Önceki seneden başlayın asfalt programını Hayrettin Bey’e verin. Bende arzu ederim tereyağı gibi asfalt olsun ama Hayrettin Bey’in söylediği çok farklı bir yere gitti” derken, Hayrettin Hacıbektaşoğlu’nun asfaltla ilgili eleştirilerine sinirlenen AK Parti’li Meclis Üyesi Selçuk Başyazıcı salonu terk etti.

KREDİ YETKİSİ VERİLDİ
Tartışmaların ardından Adapazarı Belediyesi’nin asfalt serimi için İller Bankası’ndan 7 milyon liralık kredi kullanabilmesi için Belediye Başkanı Süleyman Dişli’ye yetki verildi.  Öte yandan 13’ncü madde ile Korucuk’ta kreş olarak kullanılan ve Adapazarı Belediyesi’ne ait olan binanın kiracısı çıktığı için, yeni ihale yapılabilmesi için yapılan oylamada da onay çıktı. 

Editör: Haber Merkezi