Sektörünüzde güçlü olmak ürün yada hizmetlerinizde hak sahibi olmak için marka tesciline gereken önemi vermelisiniz. İlk olarak marka tescil sorgulama sayfasını ziyaret ederek formu doldurunuz. Formu doldurmanızın ardından Uzman Patent marka sorgulama ekibi sizleri arayacak konu hakkında detaylı bilgi verecek.

Markanız benzerlik ve logo araştırmasından sonra başvuruya uygunsa aynı gün içerisinde işleme alınmaktadır. Markanızın işleme alındığı tarih itibari ile koruma altına almış olursunuz. Artık markanız kısmen de olsa koruma altına alınmış oluyor.

Başvurunuzun ardından TPE tarafından markanız incelenip yayına çıkartılır. Yayına çıkan marka resmi olarak 2 ay boyunca bültende kalma zorunluluğu vardır. Bu sürenin tamamlanmasının ardından tescil ücreti bildirim yazısı çıkar ve markanızı tescil ederseniz.

Türkiye Patent Sorgulama

Marka ve patent birbirinden çok farklı kavramlardır. Marka tescili ile bir ismi koruma altına alırken, patent tescili ile bir icadı koruma altına alırsınız. Patentler hakkında bilgi almak için Türkiye Patent sorgulama sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Bu konuda da Uzman Patent ekibi size destek sağlayacak. Tüm süreç ve konu ile ilgili detaylı bilgileri tarafınıza anlatacaktır. Patent tescili markaya göre daha uzun sürmektedir. Çünkü burada araştırma ve inceleme süreci çok daha detaylıdır. Başvurusunu yaptığınız patent dünya çapında bir araştırma ile neticelendirilir. Eğer bir benzerlik yoksa ve nitelik taşıyorsa patentiniz tescil edilir.

Sizde marka yada patent için hak sahibi olmak işitiyorsanız uzmanpatent.com.tr adresini ziyaret ederek konu hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi