İçişleri Bakanlığı, büyük bir kararlılıkla devam eden 'Eren Operasyonları'na ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık açıklamasında; yurt içinde Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH) ve güvenlik korcuları birlikte yürütülen operasyonlar ile PKK-KCK terör örgütüne darbe üstüne darbe vurulduğu vurgulandı.

'BUL VE KAYNAĞINDA YOK ET' STRATEJİSİ
Yurt içindeki terörist sayısının her geçen gün azaldığı, örgütün sığınak, barınak, mağaralarının da tek tem imha edildiği belirtildi. Operasyonların, “Teröristleri bulma ve kaynağında yok etme” stratejisi çerçevesinde, artan teknik ve istihbari yeteneklerle birlikte daha etkin yürütüldüğü bildirildi.

9 AYDA 979 SIĞINAK İMHA EDİLDİ
Bu kapsamda; 2020 yılı Ocak-Eylül döneminde 649 sığınak, mağara ve yer altı deposunun bulunduğu açıklandı. 2021 yılının aynı döneminde ise yüzde 51 artış ile 979 sığınak, mağara ve yer altı deposunun tespit edilerek kullanılamaz hale getirildiği duyuruldu.

979 sığınak, mağara ve yer altı deposunda;

* 81 Mayın/EYP,

* 209 silah,

* 281 el bombası ve 70.174 mühimmat ele geçirildi.

"HEDEFE ADIM ADIM YAKLAŞILIYOR"
Bakanlık açıklamasında, "Terör örgütünü her türlü kaynaktan yoksun bırakarak ininde yok etme anlayışı ve başarıyla devam eden terörle mücadele harekatında, elinde kalan sınırlı imkanların da yok edilmesi ile PKK-KCK Terör örgütünün milletimizin gündeminden tamamen çıkarılması hedefine adım adım yaklaşılmaktadır." ifadeleri de yer aldı.

Editör: Haber Merkezi