Yurt içindeki sayıları hayli azalan hain teröristlerin tamamını etkisiz hale getirmek üzere hayata geçirilen Eren Operasyonları'na devam ediliyor. 2020'de Yıldırım Operasyonları ile büyük darbe alan PKK'nın, 2021 yılı başında 11 Ocak'ta başlatılan ve Eren Bülbül'ün adı verilen Eren Operasyonları ile kökü kazınıyor. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı, bugün operasyonların 12'ncisi olan "Eren-12 Güleşli Operasyonu"na start verildiğini açıkladı.

1317 PERSONEL KATILIYOR
Şırnak ve Siirt kırsalında icra edilen operasyon, Şırnak Jandarma Bölge Komutanlığı sevk ve idaresinde, jandarma komando, jandarma özel harekat (JÖH), polis özel harekat (PÖH) ve güvenlik korucu timlerinden 1317 personel, 83 operasyonel tim görev alıyor.

75 İŞBİRLİKÇİ YAKALANDI
Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen, 11 Ocak 2021'de başlatılan Eren Operasyonları kapsamında, 75 iş birlikçi yakalandı, 421 mağara, sığınak ve depo imha edildi, çok sayıda silah-mühimmat, gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi. Operasyonun başlatıldığı ifede edilen İçişleri Bakanlığı açıklamasında, "Eren Operasyonları, halkımızın desteği ile inançlı ve kararlı bir şekilde başarıyla devam ediyor." denildi.

Editör: Haber Merkezi