Dün gece Twitter üzerinden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumuna ilişkin asılsız iddialar ortaya atıldı. Bazı kullanıcılar, "#ölmüş" etiketi ile Curhurbaşkanı Erdoğan'ın hayatını kaybettiğini öne sürdü. Bunun üzerine ise Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) harekete geçti.

İNCELEME BAŞLATILDI
Söz konusu manipülasyonlara yönelik açıklama yapan EGM, gerekli incelemelerin başlatılığını belirtti. EGM açıklamasında, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimlerince, kanunların verdiği yetki ve sorumluluk çerçevesinde, suç ve suçlularla mücadele amacıyla internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütüldüğü hatırlatıldı.

30 KULLANICI TESPİT EDİLDİ
Açıklamada, "Bahse konu etiket altında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret, tezvirat, onur ve saygınlığını rencide edici içeriklerin yanı sıra dezenformasyon ve manipülatif niteliğinde paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 30 şahıs tespit edilmiş, haklarında gerekli yasal işlemler-çalışmalar başlatılmıştır. Yalan, mesnetsiz ve dezenformasyon ihtiva eden paylaşımlar hakkında gerekli çalışmalar yapılarak adli mercilere gönderilmektedir." denildi.

Editör: Haber Merkezi