Coin nedir ve ilk olarak ne zaman çıkmıştır?

Geliştirilen bağımsız bir ağ ya da blockchain sistemi üzerinde kullanılmak amacıyla oluşturulmuş kripto paralara coin denir. Geliştirilmiş ve sonrasında oluşturulan diğer kripto paralara da ilham veren ilk coin Bitcoin'dir. Bitcoin, kendi yerel blockchain sistemini kullanır.

Ayrıca XRP, Ripple ağını ve ETH de Ethereum blockchain ağını kullanmaktadır. Bu blockchain ağlarını hız, boyut, madenci sayısı ve verimliliklere göre birbirinden ayrıştırmaktadır. Coinlerin vizyonu da bu ağların çalışma yapısına aktarılır.

Kripto paralar bir değişim aracı olarak kullanılmaktadır. Bitcoin dışındaki diğer bazı kriptolar kendi protokolleri çerçevesinde güncellemeler ve ağın geleceği ile ilgili alınacak kararlarda söz sahibi olmaya da yaramaktadır.

Ethereum'da ETH, ağ içi geliştirme ve kullanımda da yerel ödeme birimi olarak kullanılmaktadır. Ethereum blok zincir ağında kendi jetonunu oluşturmak isteyenler bu ağ üzerindeki işlem ücretlerini bu jeton ya da ETH şeklinde ödemektedirler.

Bir de altcoinler vardır. İlk kripto para Bitcoin'den sonra oluşturulan, piyasaya çıkarılan bütün diğer kripto paralara Bitcoin'e alternatif olduğu anlamında, kısaltılmış kullanımıyla altcoin denilmektedir.

Şu sıralar popüler olan coinler

   * Ontology (ONT Coin)

   * Ufo Coin

   * Shiba Coin

Ontology (ONT Coin) nedir?

Ontology Coin nedir , kripto para birimleriyle ilgili çok az bilgiye sahip ya da hiç bilgisi olmayan şirketlerin blockchain teknolojisini işlerine entegre etmelerine izin vermek amacıyla oluşturulmuş nispeten yeni bir halka açık blok zincir ağıdır.

Merkezi olmayan uygulamalara destek vermek, Ontology platformunu Ethereum'un direkt olarak rakibi yapıyor.

Ontology platformunda iki kripto para vardır: ONG olarak bilinen Ontology Gas tokenı ve ONT diye bilinen Ontology tokenı.

Ontology Gas token, 2018 yılında Ontology MainNet'in piyasaya sürülmesinden sonra çıkarıldı ve platforma katkı sağlayan kullanıcılar için bir tazminat biçimi olarak hizmet veriyor.

ONT Coin'in geleceği

ONT Coin, 2021 yılına 0.44 dolar işe başlamasının ardından tüm zamanların en yüksek seviyesini 2018 yılında 10.01 dolar ile görmüştü. 2021 yılının en yüksek düzeyi de 2.55 dolar olarak kaydedilmişti.

Ontology'nin 2022 yılı boyunca kademeli olarak yükselmesi bekleniyor.

Ufo coin (Dark Metaverse) nedir?

Ufo Coin nedir , Dark Metaverse, galaksiler arasında tamamen merkeziyetsiz olan bir oyun tokenıdır. Ufo ekosisteminde Metaverse, PlaytoEatn, Virtual Land, NFT ve oyun gibi özellikler bulunmaktadır. Ekosistem her şey için gereken Ufo ekosisteminin yapı taşıdır. Tokenın kullanışlılığı Ufo, Plasma puanları ve UAP olmak üzere 3'e ayrılır.

Dark Metaverse kapalı döngü ekonomisiyle tasarlanmış sanal bir evren olarak hizmet vermektedir. Oyunlar ekosisteme eklendikçe tokenın ve ekosistemin değeri artış gösterir.

NFT Market NFT'ler Ufo ve UAP tokenları kullanılmak suretiyle NFT Market yerinde takas edilebilmektedir. Nadir oyun içi itemler pazar yerinde takas edilebilir ve oyun içerisinde kullanılabilir. Dark Metaverse, tek bir zincir ile sınırlı değildir. Çoklu zincire sahip olan platform Ethereum, Solana, Cosmos, Avalanche, Cardano gibi zincirleri destekler.

Ufo coin nedir?

Ufo coin, Dark Metaverse platformunun para birimidir. Bu platformda ilk öne çıkan şey token dağılımıdır. Takıma veya yatırımcılara kilitlenen/ayrılan bir coin bulunmamaktadır. Ufo coin yüzde 100 dolaşımda olan bir tokendır. Bu da kullanıcılara belirli avantajlar sağlamaktadır.

Ufo token geleceği

Ufo'nun, oyun tabanlı bir platform olduğundan dolayı piyasadaki etkisinin de büyük olması ve bu etkinin gelecekte de büyümeye devam edeceği düşünülüyor. Geleceğin dijital evreni olarak kabul edilen metaverse sistemi başta olmak üzere pek çok önemli alanda kendisini geliştiren Ufo coin'in geleceği, birçok yatırımcının dikkatini çekmeyi başardı.

Shiba coin (Shiba Inu) nedir?

Shiba coin nedir ,Ryoshi lakaplı anonim biri tarafından oluşturulan merkeziyetsiz bir para birimidir.

2020 yılının ağustos ayında piyasaya sürülen Shiba Inu'nun adı, logosunda yer alan aynı ismi taşıyan köpek cinsinden gelmektedir. Doge'den esinlenerek piyasaya sürülen coin artık Dogecoin'den daha başarılı olma yolunda ilerliyor.

Ortaya çıkarılış amacı olarak pek çok neden gösterilebilir. Mesela, 'Doge Killer' lakabını almasının bir nedeni vardı: Dogecoin'i geride bırakmak Shiba'nın ilk hedeflerinden biriydi. İkinci hedef ise sokak hayvanlarına mama ve tedavi desteği sağlamak için bir ekip kurmak ve dünyadaki bütün sokak hayvanlarına yardım etmekti.

Shiba coin geleceği

Shiba coin'in 2022 yılında yine yükseleceği düşünülse de coin incelendiğinde 1 dolar bandına gelmesi beklenmiyor. İşlem hacminin artırılması ve birim fiyatın doğru orantılı olmasından ötürü artış da buna göre gerçekleşecektir.

Birborsa’dan alınan verilere güvenebilirsiniz. Borsa finans ve kripto ile haber ve bilgileri buradan takip ediyoruz. Bu kaynaklar da birborsa’dan alınmıştır.

Editör: Haber Merkezi