Sakarya Gazeteciler Birliği (SGB) 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Sakarya basınının 15 Temmuz hain darbe girişiminin yaşandığı gecede Türk basınıyla birlikte aziz milletimizle omuz omuza mücadele ettiğine dikkat çekildi.

Sakarya Gazeteciler Birliği Yönetim Kurulu’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Ülkemizde geçmişten günümüze yaşanan ve son örneği 15 Temmuz 2016 gecesi olan darbe girişimleri, kişi hak ve özgürlükleri ile basın özgürlüğüne son veren, demokrasimiz ve geleceğimiz adına endişe verici bir durumdu.

HAİNLERE KARŞI

Bu endişe verici durumda demokrasiye vurulmak istenen darbeyi milletimiz sokaklara dökülerek önlemiştir. Bu girişimlerin her zaman karşısında olan Türk basını gibi Sakarya basını da ilk andan itibarin görevini yapmış ve hainlere karşı mücadelede yer almıştır. 15 Temmuz 2016 gecesinde olduğu gibi bugün de aynı kararlılıkla darbeye ve darbeci zihniyete Sakarya basını tek yürek halinde ülkemizi karanlık günlere götürme girişimlerine asla izin vermeyecektir.

DEMOKRASİNİN SAVUNUCUSU

15 Temmuz’da demokrasimiz için canını çekinmeden feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerken, gazilerimize ise bir kez daha geçmiş olsun diyoruz. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nde Sakarya Gazeteciler Birliği olarak demokrasimizin ve özgür basının savunucusu olmaya her daim devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Bu vesileyle; Demokrasinin olmazsa olmazı, milli mücadelenin bayraktarı Anadolu Basınına engel değil, nefes olunmasını, tasarruf tedbirleri kapsamına değil, yaşatılması amacıyla destek kapsamına alınmasını istiyoruz. Bunu, en son 15 Temmuz'daki duruşuyla da hak ettiğine inanıyoruz” sözlerine yer verildi.

Editör: Haber Merkezi