10 NİSAN “Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluş yıldönümü”. Güvenlik, insanoğlunun varolduğu günden bu yana daima ilk sırada yerel alan en temel ihtiyaç. Can ve mal emniyeti olmadan, sağlık ve huzurdan söz edilemez. Güvenlik yoksa, ne sağlığınızı ne servetinizi, ne evladınızı ve ne de sahip olduklarınızı koruyabilirsiniz.

Toplum güvenliğinin en temel öğesi olan polis, devleti temsil eder. Polis bir bakıma güç, adalet, zayıfa merhamet, zalime ise korkudur. Bir kavgada, bir arbedede, bir mağduriyette ilk aranan polistir. İşte bu yüzden polislik mesleği, güvenliğe hizmet etmekle en faziletli meslekler arasındadır.

Böyle bir mesleğin icrasının da elbette zor yanları var. Halkın güvenliğini sağlamak ve onları tehlikelerden korumak kolay bir iş değildir. Bu açıdan bakınca teşkilatın ne kadar önemli bir görev üstlendiğini görebiliriz.

POLİSİ SEVMEK VATANI SEVMEKTİR

Bir polis çocuğu olarak teşkilatın ne zorlu görevler yaptığını yakından bilirim…

Polis olmak; akşam yemeğini evde ailenle yiyememektir. Sabah evden çıkarken, “siz beni beklemeyin, ne zaman geleceğim belli olmaz” deyip mesaiye gitmektir… Polis olmak; Eşini, çocuğunu sinemaya, parka götürüp gezdirememektir. Uykuya hasret kalmak, eğlenceyi unutmak demektir… Polis olmak bir sevda olmaktır sokaklarda. Toplumun her ferdini anan, baban, evladın bilmektir. Aşık olmaktır mesleğine, öyle bir aşktır ki bu, uğrunda ölümü dahi göze almaktır. Gece gündüz kelle koltukta gezmektir. Sırf üzerindeki üniforma yüzünden kalleşçe saldırıya uğramaktır… Buna rağmen ‘aynasız’ yakıştırmasıyla halktan orantısız sevgisizlik ve nefret görmektir polis olmak… Onlar da birer insan. Onların da çocukları, babaları, anneleri, kardeşleri var. Ve umutları…

Onlar terörist, katil, hırsız, ayyaşların peşinde koşmaya devam ediyor cansiperane, biz sıcacık yataklarımızda uyurken… Huzur ve güven içinde yaşasın diye bir toplum, 24 saat ayakta polis…

Bir polisi sevmişseniz eğer, karanlık uzun gecelerde yapayalnız kalmayı seveceksiniz demektir. Zordur polis eşi olmak, korkmamak, hiç yılmamak, sitem etmemeyi öğrenmek demektir…

Helâlleşmek demektir polis eşi olmak. Her sabah, her akşam, en sevdiğini en iyi koruyana emanet edip; telefon her çaldığında ürpermektir… Polisi sevmek vatanı sevmektir.

SAKARYA ‘HUZUR ŞEHRİ’

Türk Polis Teşkilatının Kuruluşu’nun 176. Yıldönümü nedeniyle, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya’ya önceki gün bir ziyaret düzenledik.

Gazetemiz imtiyaz sahiplerinden iş adamı ve Güvenlik Hizmetlerini Destekleme Derneği Başkanı Melih Uyar, beraberinde yazı işleri müdürümüz Arda Aydıntepe, reklam müdürümüz Elif Tahtakale ve yazarımız Şule Bayri’den oluşan Yeni Sakarya heyeti olarak İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ve tüm polislerimizin, kuruluş yıldönümünü kutlayarak başarı dileğinde bulunduk.

Bizi her zamanki yakın ilgisi ile makamında ağırlayan il müdürümüz sayın Kaya, günün anlam ve önemine binaen konuştu. Teşkilat ve Sakarya güvenliğindeki gelişmelere yönelik yönelttiğimiz sorularımızı da yanıtlayan sayın Kaya, Polis teşkilatının varlığı ve 7/24 vazife başında olması, bir şehirde huzurun en büyük güvencesi olduğunu ifade etti. Dünyada, ülkede ve Sakarya’da polisin başarılarından söz eden deneyimli emniyet müdürü, sevindiren rakamlara işaret etti. Göreve geldiğinin dördüncü senesine girerken hedeflerini yüzde 95’in üzerinde gerçekleştirdiklerini söyleyen sayın Kaya, işe personelden başlayıp, moral motivasyon yükseltme, kaynaşma, bir amaca kenetlenme, vatandaşa kendi ana babası, kardeşi gibi hizmet etme bilincini yerleştirdiklerini söyledi.

SUÇLARI EN ÇOK AZALTAN İKİNCİ İL SAKARYA

81 il ortalamasında 2018’den 2019 yılına kadar suçların azaltılmasında en çok azaltan 2. şehir olduğumuza dikkat çeken Kaya, bunun Sakarya’da en çok görülen suç türü olan ‘kişilere karşı suçlar’ kapsamında olduğunu belirtti. Sayın Kaya’nın bu önemli açıklamalarını bugünkü manşetimize taşırken, arkadaşlarımız Elif Tahtakale ve Tuğba Korkmaz’ın hazırladığı fedakâr polislerimizle yapılan röportajları da 2. sayfamızda bulacaksınız.

İnsanlar huzur ve güven içinde yaşasın diye fedakârca görev yapan Türk Polis Teşkilatı’nın 176. Kuruluş Yıldönümü’nü kutluyor, tüm teşkilat mensuplarımıza görevlerinde üstün başarı, ailelerine mutluluklar dilerken, vazifesi başında şehit olan polislerimizi rahmetle anıyorum.

On Nisan Polis Bayramı
Yurdumun huzuru seninle sağlanır,
Can, mal korumada sana güven bağlanır.
Azmin ve başarın, senin haklı gururundur,
Görev aşkın, senin onurundur.
Bugün 10 Nisan Polis Bayramı,
Sen huzurlu yaşamın vazgeçilmez hayranı.
Polisimizle ne kadar övünsek azdır,
Başarılı olman bizim için niyazdır.
Sen gece gündüz, yaz kış demezsin,
Bir gün olsun görevinden bezmezsin.
Özveriyle çalışır hep çabalarsın,
Bu hasleti içtenlikle kendinde ararsın.
Sen hukuk ve adaletin ilk kapısı,
Sen huzur ve güvencenin tek yapısı.
Sen varsın diye, yatağımızda rahat uyuruz,
Seninle daima biz sükûn buluruz.
10 Nisan Polis Bayramı kutlu olsun,
Kanun düşmanları, karşısında Türk Polisi olduğunu iyi bilsin.

İlhan BAYRİ (Emekli Polis)