Sakarya Turizm Platformu Başkanı İhsan Mahmutoğulları, MARKA desteği ile hazırladığı, turizm projesini dün kamuoyu ile paylaştı. Mahmutoğulları görev alanlarını tarif ederken ilginç ve bir o kadar önemli bir ifade de bulundu “Sakarya Turizm Platformu bildiğiniz gibi özel sektör ve kamu sektörü arasında, Sakarya’da turizmin geliştirilmesi ve turizm sektörünün problemsiz şekilde işlenmesi ve turizm elemanlarının yetiştirilmesi ile eğitilmesi için kurulmuş bir platformdur. Sakarya genelinde turizm yaptırımlarının planlanması yönünde kamu yönetimlerine bir STK olarak çok ciddi destekler vermekteyiz!”

Sakarya şehrinin turizm potansiyeline dikkat çekilen toplantı da, yeni turizm projesinin alanı da bu kez farklı. Outdoor Spor ve Kamp imkânları Araştırma, Analiz ve Tanıtım Projesi ile Sakarya’nın farklı bir özelliğine dikkat çekmek ve yeni alanlar oluşturmak çabası ve çalışması içine girmişler!

Yeni ürün yaratma ve bu ürün yaratılırken doğanın tahrip olmasına önem gösterilmesi vurgusunda bulunmuşlar!

Mahmutoğulları’nın sözleri ve paylaştığı projelerin bu şehir imkânları ile yapılabilmesi son derece mümkün! Şehrin coğrafi yapısı turizmin birçok alanına hizmet verebilme imkânına sahip.

Bütün mesele emek ile meydana gelen projelerin siyasi iktidar ve temsilcileri tarafından desteklenmesi.

Turizm potansiyeli yüksek bir şehir yerli ve yabancı turist almakta maalesef yok denilecek sayılar da ya da çok gerilerde.

Var olan potansiyel yıllar içerisinde doğru kullanılmadı, turizmin sektör olmasının önü hep kapatıldı. Oysaki en önemli ticari faaliyetlerin içerisinde yer alan turizm sektörü bu şehir de bir türlü varlık gösteremedi.

Bunun en temel sebebi, planlanamaması!

Sakarya turizm platformunun dün ki basın toplantısını bu açıdan çok önemli buluyor ve desteklenmesi gerektiğine inanıyorum!

Yerel yöneticiler başta olmak üzere siyasi irade turizm şehri kimliğini biran evvel oluşturmalı!

Turizm şehrin öncelikli markası haline dönüşmeli!