Bilgisayardan istenen performans alınamadığında ve yavaşladığında Windows 10 hızlandırma yöntemleri kullanarak hızın verimliliği artırmak mümkün. En iyi performans gösteren işletim sistemlerinden olmasına rağmen Windows 10 bilgisayarın performansını düşürecek çok sayıdaki sistem kaynağı kullanan özellikleri barındırıyor.

Microsoft tarafından genel verimliliği arttıracak dahili özellikler eklenmiş olmasına rağmen bilgisayarda düşük performans yaşanması söz konusu. Bilgisayar hızının düşmesine neden olan başta veri saklama alanı olmak üzere bakım yetersizliği ve güçsüz donanımlardır.

Bilgisayarda İstenen Hız

Kullanılmayan uygulama ve programların temizlenmesinin ardından donanım yükseltilmesine kadar Windows 10'u hızlandırmak ve bilgisayarı istenen performansı ulaştırmak için bazı işlemleri gerçekleştirmek yeterli. Windows 10 hızlandırma yöntemleri şu şekilde sıralanmaktadır;

* En son güncellemeler denetlenmeli.

* Bilgisayar düzenli olarak yeniden başlatılmalı.

* Açılışta başlatılan programlar devre dışı bırakılmalı.

* En iyi dahili özellik olan disk temizleme yapılmalı.

* Eski yazılımlar silinmeli.

* Özel efektler devre dışı bırakılmalı.

* Çaydanlık efektleri devre dışı bırakılmalı.

* Sistem bakımı çalıştırılmalı.

* RAM yükseltilmeli.

* Veri saklama alanı yükseltmeli.

Gereksiz Güç Kullanımına Son

Birçok bilgisayar kullanıcısı işi bittikten sonra bilgisayarı kapatmak yerine uyku moduna alır ve çalışır durumda bırakır. Bu durum bilgisayarın gereksiz güç kullanmasına neden olur o yüzden bilgisayarı kullanılmadığı anlarda tüm programlarının kapalı vaziyette olması ya da kapatma işleminin yapılması performans yükünden kurtulmasını sağlar.

Windows 10 hızlandırma yöntemleri uygulandığında bilgisayar istenen hıza ulaşır ve beklenen verimlilik kolaylıkla sağlanır. Bilgisayarın hızını arttırabilmek için otomatik güncellemeleri kapatma ve manuel olarak ayarlamak doğru bir uygulamadır.

Evrensel İşletim Sistemi Windows 10

Optimize güncelleme dağıtım sistemi ile internet üzerinden diğer Windows 10 bilgisayarlardan güncellemeleri indirmeyi sağlayan Windows 10'un yeni özelliği varsayılan olarak aktif durumdadır.

Ayarlar> güncelleştirme ve güvenlik> gelişmiş seçenekler> güncelleştirmelerin nasıl teslim edileceğini seç adımlarını izleyerek özelliği devre dışı bırakmak söz konusu.

Tüm cihazlar için tasarlanan evrensel bir işletim sistemi olan Windows 10, giriş ekranın da kullanılmak üzere bir kilit ekranı özelliği sunar. Bunu devre dışı bırakarak yalnızca giriş ekranının kullanması istendiğinde kayıt defterinde birkaç düzenleme yapılması gerekir.

Kaynak: https://www.kozba.org/windows-10-hizlandirma-rehberi-2021/

Editör: Haber Merkezi