MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ
“TEKNOFEST” Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücülüğünde, Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivalidir.
Birincisi 2018'de gerçekleştirilen “TEKNOFEST” teknoloji yarışmaları hava gösterileri, konserler, çeşitli konularda gerçekleştirilen etkinlikler ve söyleşiler gibi birçok faaliyete ev sahipliği yaparak toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye’nin milli teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir. “TEKNOFEST” her geçen yıl yayılan “Milli Teknoloji Hamlesi” vizyonu, her yaş grubu ile daha da ileriye taşınmaktadır. “Milli Teknoloji Hamlesi” bünyesinde yer almak adına Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 32 okuldan 271 öğrencinin hazırladığı 89 proje ile başvuru sürecini başarıyla tamamlayarak 21-26 Eylül 2021 tarihinde, Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilecek olan “TEKNOFEST” etkinliğine katılım onayı için gün sayıyor.

TEKNOFEST YOLUNDA BAŞARILAR
Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş: “32 okuldan 271 öğrencinin hazırladığı 89 proje başvurusunun, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına büyük gurur oluşturduğunu, yenilikçi yaklaşımların oluşması, bilimsel yorumların yapılması, teknolojik gelişmelere ayak uydurulması, bilimsel esaslara uygun projelerin üretilmesi ve desteklenmesi adına düzenlenen etkinliklere katılmanın kendini gerçekleştirme ve kendi ürününü ortaya koyma adına önemli fırsat olduğunu, belirtti.
Bakırtaş; “Milli Teknoloji Hamlesi” vizyonunda yer almak için çaba sarf eden okulları, öğrencileri ve danışman öğretmenleri tebrik etti ve 2021 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ nde, yarışacak takımlara başarılar dileyerek, “ Yeniliklere ve bilimsel gelişmelere açık olmak, milli teknolojinin önemini ortaya koymak, kendi projesini oluşturmak ve ülkem için ben de varım dedirtmek amacıyla döktüğünüz alın terinin en büyük tanığıyız, mücadele yolunda da el birliğiyle yanınızdayız.” dedi.

Editör: Haber Merkezi