Anında iletme bildirimleri, kullandıkları cihazdan ya da kullandıkları tarayıcıdan bağımsız olarak kullanıcılarınızın tarayıcılarında görünen tıklanabilir açılır mesajlardır. Şirketlerin müşterilerine mesaj, teklif ya da diğer bilgileri iletmesine olanak tanıyan hızlı bir iletişim kanalı olarak hizmet ederler. Aboneler, tarayıcının herhangi bir yerinde olabilir ve çevrimiçi oldukları a da tarayıcıları cihazlarında çalıştığı sürece bu mesajları almaya devam edebilir.

Katılım Mesajı Nedir? Neden Çok Önemli?

Katılım mesajı, potansiyel abonelerinize gönderdiğiniz ilk bildirimdir. Bir ziyaretçinin bir aboneye dönüşümünü belirler. Bu nedenle, push notification’ın sunduğu değeri bildirmek önemlidir. Web sitenizde anında iletme bildirimlerini ayarladığınızda, ziyaretçileriniz tarayıcılarında küçük bir onay kutusu görmeye başlayacak. Bu kutu onlara web sitenizden bildirim almak isteyip istemediklerini sorar.

İzin verir vermez abone tabanınıza abone olarak eklenirler ve daha fazla teklif ve eylem için web sitenize geri dönmelerini hedefleyebilir ve onlarla etkileşime geçmek için bildirimler göndermeye başlayabilirsiniz. İletişiminize daha fazla bağlam eklemek için katılım mesajını kişiselleştirin. CRM tabana sahip olan Setrow tüm dijital iletişim araçlarını tek çatı altında gerçekleştirmektedir.

     * İşletmenizin ne olduğuna ve hedef kitlenizin kim olduğuna bağlı olarak, katılım mesajını buna göre zamanlayın.

     * Ziyaretçiler web sitenize geldiğinde ya da web siteniz ile belirli bir süre etkileşime girdiklerinde izin mesajının görünmesini isteyip istemediğinize karar verin.

     * Devre dışı bırakmanın da kolay olduğunu açıkça belirtin. Bu, markanıza bir güven düzeyi oluşturmanızda etkili olacaktır.

Farklı Push Notification Türleri

Web Push Notification

Web push notification,  bir kullanıcıya masaüstü web ya da mobil web aracılığı ile gönderilen iletişim mesajlarıdır. Bu uyarı mesajları, bir kullanıcı tarafından kullanılan işletim sistemine bağlı olarak, masaüstü ekranının üst ya da sağ alt tarafında basit bir şekilde kayar. Bu arada bir uygulamadan anında iletme bildirimlerinin nasıl iletildiği ile tamamen aynı olan bir mobil cihazda görünürler. Web push notification, web sitenizde olup olmadıklarına bakılmaksızın, tarayıcılarında etkin olduklarında genellikle bir kullanıcının masaüstü ya da mobil ekranında iletilir.

Masaüstü Push Notification

Web push notification’ın aksine, masaüstü push notification yalnızca kullanıcılarınızın masaüstlerinde görünür. Bu bildirimler esas olarak müşteri katılımını arttırmak amacı ile masaüstünüze yüklediğiniz ürünler tarafından yönlendirilir.

Mobil Uygulama Push Notification

Masaüstü push notification’a benzer şekilde mobil uygulama push notification da cihazınızda mevcut/indirilmiş bir uygulama tarafından tetiklenir. Bir kullanıcı uygulamayı açtığında hem uygulama hem de işletim sistemi anında bildirim hizmetine sahip cihaz için benzersiz tanımlayıcılar kaydedilir. Bu kimlikler ayrıca müşteri etkileşimini arttırmak amacı ile manuel olarak push notification oluşturup gönderen uygulama yayıncıları ile de paylaşılır.

Giyilebilir Cihazlarda Push Notification

Push notification artık giyilebilir cihazlara da gönderilebilir. Fark ettiyseniz akıllı saat takan kişiler giyilebilir cihazları ile ilgili bildirim alabiliyor. Bu cihazlar akıllı telefonları ile ideal bir şekilde senkronize edilerek giyilebilir cihazların bildirimleri doğrudan mobil uygulamalarından görüntülenmesine olanak tanır. Hem mobil hem de giyilebilir cihazlar, bildirim ayarlarını düzenlemeniz için size avantaj sağlar. Özelliği geri kalanı için devre dışı bırakırken bazı uygulamalardan bildirim almayı seçebilirsiniz. Giyilebilir cihazların ekran boyutu akıllı telefonlardan daha küçük olduğundan, anında iletme bildirimleri ilkinde ikincisinden oldukça farklı görünür. Giyilebilir cihazlarla ilgili bildirimler, mobil bildirimlerden daha kısa ve nettir.

Setrow’un sizin için sunduğu dijital pazarlama iletişim araçlarını kullanarak sitenize olan trafiği hem düzenleyebilir hem de arttırabilirsiniz. Son teknolojik gelişmelerden geri kalmamak için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İLETİŞİME GEÇMEK İÇİN TIKLAYIN

Editör: Haber Merkezi