İlimizde de üniversite onaylı eğitimler ile öğretmenlere yönelik verilecek kurslara katılan öğretmenlerin Robotik/kodlama alanında bilgi sahibi olması ve böylece bilgilerini öğrencilere aktarması bekleniyor

Geleceğin dili olarak kabul edilen Kodlama'nın öğrencilere erken yaşta öğretilmesi amacıyla birçok yerde üniversiteler ile anlaşmalı bir şekilde öğretmen eğitimleri yapılarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın robotik/kodlama alanında bilgi sahibi olması sağlanıyor. 

YAŞANTININ BİR PARÇASI
Cep telefonları, tabletler, mobilyalara monte edilmiş dokunmatik ekranlar, kendi kendine çalışabilen elektrikli süpürge ve benzeri ev eşyaları… Çocuklar artık bu eşyaların olduğu evlerde büyüyor.

Bilgisayar kontrollü akıllı cihazlar, hayatımızın her alanında! Yaşantımızın bir parçası durumunda. Sadece çocuklarımız değil, insanların çoğu bu cihazlara bağımlı olmuş durumda. Olmayanlar da kısa süre içinde ister istemez bağımlı olacak. Teknolojik cihazların olmadığı bir hayat artık hayal olmuş durumda. Böyle bir dünyada bu cihazları sadece kullanmak değil, onları istediğimiz şekilde yönlendirebilmek ve bu akıllı dediğimiz cihazları kendi işlerimizi kolaylaştırmak için daha bilinçli şekilde kullanmamız gerekiyor.

AVRUPA’DA TEMEL EĞİTİME GİRDİ
Avrupa’da gittikçe daha fazla okul robotik ve bilgisayar programlama derslerini okul müfredatına alıyor. Bilgisayar programlama, artık 21. yüzyıl için zorunlu bir beceri haline mi geliyor? Çocuklar programlama dilini en erken kaç yaşında öğrenebilir? Bazı Avrupa ülkelerinde bu sorulara hızlı cevaplar veriliyor. Bazı Avrupa ülkelerinde ilkokul öğrencilerine temel eğitim vermeye başladılar bile. Hatta Fransa’da bir proje, bunun okul öncesi eğitim çağında da uygulaması için çalışmakta. Ülkemizde de Milli Eğitim Bakanlığı kodlama ile ilgili çalışmalara başlamış durumda.

ROBOTİK KODLAMA
Geleceğin dili olarak kabul edilen Kodlama'nın öğrencilere erken yaşta öğretilmesi amacıyla birçok yerde üniversiteler ile anlaşmalı bir şekilde öğretmen eğitimleri yapılarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın robotik/kodlama alanında bilgi sahibi olması sağlanıyor.  İlimizde de üniversite onaylı eğitimler ile öğretmenlere yönelik verilecek kurslara katılan öğretmenlerin Robotik/kodlama alanında bilgi sahibi olması ve böylece bilgilerini öğrencilere aktarması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi