Kripto paranın serüvenin başladığı nokta Bitcoin’dir. Bitcoin 2008 yılında Satoshi Nakamoto adlı kişi veya grup tarafından ortaya çıkarılmıştır. Özellikle çok fazla bilinirlilik sağladığı 2017 yılında, kripto para birimlerine olan ilgi zirveye çıktı. BTC nasıl alınır, Bitcoin al, Bitcoin gibi anahtar kelimeler yoğun bir şekilde arama motorlarında aranmaya başladı.

Kripto varlık sınıfının piyasa değeri, fiyat dalgalanmalarıyla çılgınca dalgalanırken, yine de 2013’te kabaca 10 milyar dolardan 2019’un sonunda 237 milyar dolara yükseldi. Benzer şekilde, son beş yılda Bitcoin benzersiz hesaplarındaki ve işlemlerindeki büyüme, yılda yaklaşık yüzde 60 artış yaşandı. Ayrıca Bitcoin’inin yükselişinin arkasından bir çok kripto para ortaya çıktı. Şu an Bitcoin’i takip eden en büyük ikinci kripto para birim, Ethereum olarak bilinmektedir.

Peki Bitcoin veya Ethereum gibi kripto para birimleriyle kolay yoldan nasıl para kazanılır?

Bitcoin, Ethereum gibi kripto para birimi ile para kazanmanın ve kripto alanında gelir elde etmenin birçok farklı yolu vardır. Hadi birlikte nasıl para kazanacığımızı keşfedelim;

1. Uzun Vadeli Yatırım

Yatırım, genellikle varlıkları satın alarak ve bir süre elde tutarak uzun vadeli bir bakış açısıyla ilişkilendirilir. Kripto para varlıkları genellikle satın alma ve saklama stratejisine çok uygundur. Kısa vadede son derece değişkendirler, ancak muazzam uzun vadeli yatırım potansiyeline sahiptirler.

2. Kar Amaçlı Kripto Para Ticareti

Ticaret ve yatırım arasındaki temel fark, zaman ufkudur. Yatırım yapmak uzun vadeli bir çaba olsa da, ticaret kısa vadeli fırsatlardan yararlanmak içindir. Kripto para ticareti yapmak belirli beceriler ve deneyim gerektirir. Özellikle, çizelgeleri okuma ve teknik göstergeleri anlama yeteneği . Bununla birlikte, blok zinciri ve farklı projeler hakkında derinlemesine bilgi sahibi olmak gerekli değildir. Bu para kazanma yolu, daha çok tarihsel bağlamda fiyat hareketini anlamak ve bunu genellikle kısa vadeli olarak gelecekteki fiyatları tahmin etmek için kullanmakla ilgilidir. Bu yolu izlediğinizde kısa vadede bile yatırımınıza değer katabilirsiniz.

3. Kripto Paralarla Ödeme Alın

Günümüzde Bitcoin, Ethereum gibi kripto paraları kazanmanın en kolay yolu bir işlemeniz varsa kripto parayla ödeme almanız olacaktır. Böylelikle ödeme yönteminiz sayesinde kısa vadede kripto para kazanmış olacaksınız.

Bitcoin ve Ethereum gibi kripto paralarla işletmenizde ödeme almak için öncelikle bir krito para hesabınız olmalı. Bitcoin hesabı yada etherehereum hesabı açmak için öncelikle bir kripto para borsasıyla iletişime geçmelisiniz. Seçeceğiniz kripto para borsasının hizmet kalitesini iyi değerlendirin istediğiniz an ulaşabilir bir kripto para borsasıyla çalışın. Tam da bu noktada Türkiye’nin en iyi kripto para borsası Icrypex‘i inceleyebilirsiniz.

Müşteri hizmetleri 7/24 şekilde destek vermektedir. Kripto paralarla nasıl ödeme alacığına dair detaylı bilgi almak için her zaman Icrypex‘i arayabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi