Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, "Küresel ticarette önemli bir dönüşüm sürecinin arifesindeyiz. Bu süreçte rekabet, sadece 'fiyat odaklı' olmayacak. Yeni normalde, 'sürdürülebilirlik', 'güvenli ve çevreci üretim' ve 'katma değer' başlıkları, rekabet gücümüzü belirleyecek unsurlar olacak." dedi.

TİM'in, Ticaret Bakanlığı koordinasyonuyla 2012 yılından bu yana düzenlediği Türkiye İnovasyon Haftası bu yıl salgın nedeniyle online olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 25-26 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

Online düzenlenen basın toplantısında TİM Başkanı Gülle, etkinliğin detaylarını paylaştı.

"İHRACAT İNOVASYONLA, TÜRKİYE İHRACATLA YÜKSELECEK"

Her alanda inovasyonun önemine dikkati çeken Gülle, ihracatın inovasyonla, Türkiye'nin ihracatla yükseleceğine dikkati çekti.

İsmail Gülle," Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük bir vizyonla başlatmış olduğu yeni reform döneminin, ülkemizi, milli hedeflerimize taşıyacağına inancımız tam." dedi.

Göreve geldikleri günden bu yana her platformda dile getirdikleri, "Dış Ticaret Fazlası Veren Türkiye" hedeflerine vurgu yapan Gülle, bu dönüşüm sürecinin Türkiye için önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Gülle, "İnovasyon Güvencemiz, İhracat Geleceğimiz' diyoruz. Bu anlamda, hiç vakit kaybetmeden İnovatif Türkiye'yi hep beraber inşa edeceğiz. TİM çatısı altında İnovaLİG, İnoSuit, İnovaTİM ve TİM-TEB Girişim Evlerimizle her sektörde inovasyon ekosistemini destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

TİM Başkanı Gülle, inovasyonun önünde durabilecek hiçbir engel bulunmadığının altını çizerek, bugün katma değerli üretim, sürdürülebilirlik, markalaşma ve inovasyon alanlarında atılacak her adımın, "İhracatla Yükselen Türkiye"nin teminatı olacağını söyledi.

YENİ UFUKLARA YELKEN AÇILACAK

Toplantıda paylaşılan bilgilere göre, 8.Türkiye İnovasyon Haftası, inovasyonun çok yönlü ele alınacağı paneller ve konuşmacılarla yeni ufuklara yelken açacak.

Etkinlik, global şirketlerin üst düzey yöneticilerinden, dünyaca ünlü konuşmacılara, fark yaratan uluslararası profesyonellere, inovasyonun fikir liderlerine, genç girişimcilere, Türkiye'nin önde gelen şirketlerinin yöneticilerinden, kamunun en üst düzey temsilcilerine kadar inovasyona dokunan tüm paydaşları bir araya getirecek.

İnovasyon odaklı proje sunumları, başarı hikayelerinin de yer alacağı İnovasyon Haftası'nda dünyanın en büyük şirketlerinden inovasyon uzmanları, projelerde fark ve etki yaratılmasına yardımcı olacak ilham dolu deneyimleri, tavsiyeleri paylaşacak.

Etkinlik kapsamında, "Dijitalde İnovasyon", "Sağlıkta İnovasyon", "Eğitimde İnovasyon", "İhracatta İnovasyon", "Hizmet İhracatında İnovasyon, "Sosyal Medya ve Sosyal Yaşamda İnovasyon", "Sporda İnovasyon", "Yeni Nesil Milli Ekonomi ve İnovasyon", "Medyada İnovasyon" ve "Estetikte İnovasyon" panelleri düzenlenecek.

Editör: Haber Merkezi