İnternet sitesi dijital ortamda kurulmuş bir ev ya da kuruluş amacına göre bir mağaza gibidir. Gerçek hayatta nasıl ki eşyalarınızı yerleştireceğiniz ya da ürünlerinizi sunacağınız bir mekana ihtiyacınız varsa, internet siteniz için de içeriklerinizi ve fotoğraflarınızı saklayan bir alana ihtiyacınız vardır.

Türk diline barındırma hizmeti olarak çevrilebilen hosting, internet sitenizde yer alan içerikleri ve görselleri saklayan hizmetin genel adıdır. Eğer bir ürün ya da hizmet satışı yapıyor ya da sitenize üyelik alıyorsanız, ziyaretçilerinizin kişisel verileri de hosting tarafından saklanır. Aldığınız hizmetin kalitesi; sitenizin güvenliğini, performansını ve sitenize erişimi doğrudan etkiler.

Hosting paketlerini araştırmaya başlamadan önce gereksinimlerinizi belirlemeniz oldukça önemlidir. Natro hosting tercih sihirbazı size bu konuda destek olarak, barındırma ihtiyaçlarınızı çok kısa bir sürede belirlemenizi sağlar. Tercih sihirbazı; zaman tasarrufu sağladığı gibi hosting maliyetlerinizi de düşürür. İhtiyaçlarınızı belirledikten sonra, en iyi ve en ucuz hosting paketi araştırmanıza başlayabilirsiniz.

Web siteleri üzerinden çok farklı fiyatlarda ve farklı özelliklere sahip hosting paketleri bulmak mümkün. Farklı paketleri karşılaştırarak doğru kararı verebilmek için ise hosting paketlerinde bulunması gereken özellikleri yakından inceleyelim.

Hosting Paketlerinde Bulunması Gereken Özellikler

Ne aradığınızı bilmezseniz, asla doğru olanı bulamazsınız. Bu nedenle, hosting seçimi yapmadan önce hosting paketlerinde bulunması gereken temel özellikleri bilmelisiniz. Aksi halde gereksinimlerinizi karşılayamayacak bir pakete ya da hiç kullanmayacağınız özelliklere sahip bir seçeneğe fazladan ödeme yapabilirsiniz.

Sınırsız Web Sitesi Barındırma

Hosting, temel olarak web sitesi barındırma hizmetidir. Yalnızca bir web sitesine ait içerik, görsel ve bilgileri saklayabileceği gibi birden fazla web sitesine de ev sahipliği yapabilir. Son dönemde, sitelere erişimi arttırmak için arama motorlarında üst sıralarda yer alabilmek daha da önemli hale geldi. Özellikle çapraz referans içerikleri, site sahipleri için birden fazla siteyi aynı anda yönetme gereksinimini ortaya çıkardı. Her bir site için ayrı bir hosting yönetim açısından zor olduğu kadar yüksek bir maliyet anlamına gelir.

Bu nedenle, en iyi ve en ucuz hosting paketinde bulunması gereken temel özelliklerden ilki sınırsız web sitesi barındırma kapasitedir. Natro.com Sınırsız, Sınırsız Pro ve Sınırsız Xtreme paketleri sınırsız sayıda web sitesini aynı hosting üzerinden yönetmenizi sağlar.

cPanel / Plesk Kontrol Paneli

Kontrol panelleri internet sitenizi hızlı ve kolay şekilde yönetmenizi sağlayan araçlardır. Bu araçlar olmasaydı, internet sitenizi oluşturmak ve içerik girişi yapabilmek için kod yazmayı öğrenmek zorunda kalırdınız. Oysa kontrol panellerinin sahip olduğu gelişmiş arayüzler sayesinde yazılım bilgisine sahip olmadan kolay bir şekilde yazılı içerik ve görsel girişi yapabilir, uygulama ekleyerek sitenizi rahatlıkla geliştirebilirsiniz.

Piyasada bir çok kodlama dili bulunduğu gibi farklı yazım dilleri ile geliştirilmiş çeşitli kontrol panelleri de bulunur. Dünyada en çok kullanılan hosting kontrol panelleri ise cPanel ve Plesk panelleridir.

cPanel ve Plesk'in kullanımlarını belirleyen en temel özellik kullanılan işletim sistemidir. Plesk hem Windows hem de Linux sistemine sahip cihazlar ile uyumludur. cPanel Linux işletim sistemi ile çalışır. Esasında, yalnızca bu sistem için geliştirilmiştir. cPanel oldukça sade ve kolay bir kullanıma sahiptir. Bu açıdan Linux kullanıcıları genel olarak cPanel'i tercih eder. cPanel kullanıcı izinlerini yetki bazlı tanımlarken, Plesk abonelik bazlı bir ayrımı yansıtır.

İşletim sistemine bağlı tercihler dışında, cPanel ve Plesk kontrol panellerinin genel özellikleri ise ortaktır. İki panelden de:

* E-posta hesapları yönetilebilir.

* Veri tabanı oluşturularak yönetilebilir.

* FTP yöneticisi kullanılarak dosya yüklenebilir.

* Hata kayıtları incelenebilir.

* Disk ve trafik bilgileri analizi yapılabilir.

* Yedekleme yapılabilir.

* Subdomain oluşturulabilir.

* Domain ve subdomain verileri incelenebilir.

* Kullanıcıların hangi alanlara erişebileceği kısıtlanabilir.

Natro hosting paketlerinin tümü hem cPanel hem de Plesk ile uyumlu şekilde çalışır. Kullandığınız işletim sistemine göre tercihinizi rahatlıkla yapabilir, internet sitenizi kolay hızlı bir şekilde yönetebilirsiniz.

Multi Platform Hosting Teknolojisi

Multi Platform hosting, birden fazla işletim sistemi ile çalışabilen barındırma teknolojisini anlatmak için kullanılır. Bulut teknolojilerinden yararlanıldığı için, multi platform cloud hosting de denir. Bu teknolojilerde kullanılan kontrol paneli, kullanıcının isteğine ve ihtiyacına bağlı olarak Linux ya da Windows işletim sistemi ile aktif olarak çalışabilir.

Multi Platform hosting teknolojisinin en büyük avantajı, tek bir kontrol paneli üzerinden hem Windows hosting hem de Linux hosting açılıp yönetilebilmesi. Bu, kullanıcıya oldukça esnek bir hareket alanı sağlar. Farklı kod blokları ile aynı anda çalışabilir. Hosting paketlerindeki diğer uygulamalara göre yeni olan bu teknoloji, Natro hosting ürünlerinin vazgeçilmez öğesi haline geldi. Sağladığı avantajlarla seçeceğiniz paketin içinde mutlaka yer alması gereken bir özellik.

Tek Tıkla Uygulama Kurulumu

Kolay yönetilebilen ve sürdürülebilir, dinamik bir internet sitesi mutlaka kullanıcı dostu olmalıdır. Yoksa saatlerce kod yazılımları ve kurulum ile uğraşırsınız. Bu da sizin zamanınızı ve enerjinizi boşa harcamanız anlamına gelir. Uygulama kurulumu, basit gibi görünen ama hizmet standartlarınızı en üste de taşıyıp en aşağı da çekebilen bir araçtır. Barındırma hizmeti ile uyumlu çalışmayan site eklentileri ve uygulamalar, süreci çok karmaşık hale getirebilir.

İyi bir internet sitesi oluşturmak istiyorsanız, alacağınız hosting hizmetinde olması gereken en önemli özelliklerden biri kolay uygulama kurulumudur. Bunun için herkesin gerek duyabileceği uygulamaların, hosting servisiniz ile entegre bir şekilde çalışması şarttır. Size yalnızca tek tık ile uygulamayı kurmak kalır. Natro hosting hizmeti ile yüzlerce hazır uygulamadan ihtiyacınız olanları seçerek, tek tık ile uygulama kurulumunu yapabilirsiniz.

Natro ile En İyi Hosting Paketini Satın Alın

Yukarıda saydığımız hosting paketlerinde olmazsa olmaz temel özellikleri ve daha fazlasını Natro hosting paketlerinde bulabilirsiniz. Uzman ekip, 7/24 ulaşabileceğiniz ücretsiz destek hattı ile web sitenizin kurulumundan geliştirilmesine ve güvenliğinin sağlanmasına kadar tüm süreçte yanınızda olur.

Natro, farklı ihtiyaçlara hitap eden farklı hosting paketlerine sahiptir. Başlangıç paketi, kişisel blog kullanıcılarına hitap eden bireysel kullanım için yeterli özelliklere sahip bir pakettir. Bir internet sitem olsun ama şu an çok bütçe ayıramayacağım diyenlerin mutlaka incelemesi gereken bir üründür. Web Expert ve Web Pro ürünleri ise birden fazla internet sitesini aynı anda aynı hosting üzerinden yönetebilmenizi sağlayan daha gelişmiş bir seçenektir. Natro'nun sınırsız hosting paketleri ise kurumsal firmalara hitap eder.

Natro'nun tüm ürünleri hem Linux hem de Windows işletim sistemleri ile çalışabilir. Tercihinize göre cPanel ve Plesk kontrol panelleri kurulumları yapılabilir.

Tüm hosting paketlerinde bulunan ve Litespeed tarafından ücretsiz sunulan teknoloji ile kullanıcılarınıza harika bir ziyaret deneyim yaşatırsınız. Çünkü bu teknoloji sayesinde internet sitesi yüklenme hızı 5 kat artar. Natro, tek tıkla kurulumunu gerçekleştirebileceğiniz yüzlerce uygulama sunar. Müşterileri için faydalı olabilecek tüm gelişmeleri takip ederek, yeni uygulama ve eklentileri de bu havuza ekler.

Tüm dünyada 200 binden fazla internet sitesine barındırma hizmeti veren Natro, sunduğu paketlerin çeşitliliği kadar kaliteli hizmeti en iyi fiyata sunması ile de işinizi kolaylaştırır. En avantajlı paketleri inceleyin ve ihtiyacınıza uygun olan hosting satın alın.İnternet sitenizin performansı ve güvenliği için en önemli etkenlerden biri olan hosting seçimini yapmadan önce, Natro hosting paketlerinin ayrıntılı hazırlanmış karşılaştırma tablosunu mutlaka inceleyin. Ürünlerde yukarıda bahsedilen özelliklerden daha fazlasını bulacağınıza garanti verebiliriz.

Editör: Haber Merkezi