Buna ek olarak, teknolojinin ucuzlaştırılması ve internetin yaşamın her alanına girmesi ile dijital oyun endüstrisinin hızlı büyümesinin önü açılmış oldu. Dijital oyun endüstrisi, küresel ölçekte en hızlı büyüyen sektörlerden biri olarak öne çıkıyor. Öyle ki, büyüme hızında otomotiv ve enerji gibi ana sektörler ve eğlencenin amiral gemisi de sinema sektörünün gerisinde kaldı.

Türkiye, geçtiğimiz yıl dünyada 18. sırada yer alan dijital oyunların pazar büyüklüğünde Ortadoğu ve Afrika'nın lideri oldu. Küresel oyun pazarında harika bir yere sahip olan dijital oyun pazarı, ülkemizde istenen potansiyele ulaşmamış olsa da, istatistiksel veriler ve büyüme oranı dikkate alındığında sektörde gelişmiş ülkeler arasında yer almaktadır. Sektördeki oyun geliştiricilerinin ve bağımsız geliştiricilerin desteğinin sektöre katkı sağlayacağı düşünülmektedir.

Bilgi ve iletişim teknolojilerinin her geçen gün hızlanarak ilerlemesi oyun pazarının da takibini gerektirdi tabiki. Günden güne güncellenen oyunlar ve bunları merak edip takip eden oyuncular. Araştırma verilerine göre, oyun pazarının en büyük kısmı mobil oyunlardır. 70,3 milyar dolara ulaşan küresel mobil pazar, bir önceki yıla göre% 25,5 oranında büyüyerek ilk sırada yer aldı. Mobil pazardan sonra konsolların 34,6 milyar dolar ile geldiğini ekleyelim. Korsan oyunlarının PC platformunu en son gören olduğu da söylenebilir.

Buna rağmen PC oyun haberlerinin güncelliğinin her geçen gün yenilendiğini söyleyebiliriz. Son PC oyun haberlerinde; dünyanın en çok oynanan E-spor oyunu olan League of Legends 2019 Dünya Şampiyonası'nın son maçı dakikada ortalama 21,8 milyon farklı insanın rekorunu kırdı. Dünya Şampiyonası deneyimi hem Paris'te hem de dünyada gerçekleşen etkinlikler ve performanslarla sahnenin ötesine geçti. 16 farklı dilde ve 20'den fazla platformda yayınlanan yarışma aynı anda 44 milyon izleyiciye ulaştı. Yine PC oyun haberlerinde STEAM’in yapacağı büyük indirimin gözlere çarptığını görebiliyoruz.

Online futbol taraftarları için iyi haberlerden biri, PES 2020'nin ücretsiz olarak oynanabilmesidir. KONAMI'nin futbol oyunu PES 2020'nin ücretsiz sürümü yayınlandı. PES 2020'yi PC, PS4 ve Xbox One platformlarında ücretsiz olarak oynayabilirsiniz.

Detaylı bilgi için; https://www.hubogi.com/tag/mobil-oyun-gelirleri/

 

Editör: Haber Merkezi