Çevirmenlik ücretleri, farklı kriterlere göre hesaplanır. Her tercüme bürosu, kendi belirlediği fiyatlardan tercüme yapar. Bu fiyatlar genellikle tercüme edilmiş belgenin 1000 karakter sayısına göre hesaplanır. Tercüme bürolarında ücretler, 2023 çeviri fiyatları olarak güncellenmiştir. 2023 yılında da tercüme fiyatlarını etkileyen en önemli kriterler dil kombinasyonu ve belgenin konusu ve niteliğidir. Dil kombinasyonu, çevirmenlik fiyatlarında etkili olan en önemli unsurdur. Bir dil kombinasyonunda tercüme yapabilen tercüman sayısı ne kadar fazlaysa, tercümenin fiyatı da o ölçüde düşük olmaktadır. Örneğin, Türkçe-İngilizce dil kombinasyonunda tercüme ücretleri, Türkçe-Japonca dil kombinasyonunun ücretlerinden daha düşüktür. Her tercüme bürosu dil kombinasyonları için boşluksuz 1000 karakter fiyatı belirler. Ancak bu fiyatlar, genel konularda yazılmış metinler ile ticari belgelerin standart fiyatlarıdır. Eğer metnin dili ağır ve karmaşıksa bu fiyatlar yükselebilmektedir.

makale çeviri ücreti

Her tercüme bürosunda makale tercüme hizmeti verilmektedir. Makale, bilimsel alanda yazılan akademik yazılardır. Üniversitelerde yapılan tez ve ödevler de makale kategorisine girmektedir. Tercüme bürolarında makale çeviri ücreti, metnin boşluksuz 1000 karakter sayısına veya kelime sayısına göre hesaplanır. Makaleler, uzmanlık gerektiren yazıları olduğu için bu alanda uzmanlığı olan tercümanlar görev alır. Bu yüzden makalelerin tercüme hizmeti, standart ücretlerden daha yüksektir. Makale tercümelerinde fiyatları belirleyen en önemli unsur dil kombinasyonudur. Ülkemizde bir dilde hizmet veren tercüman sayısı ne kadar az ise, makalenin tercüme ücreti de o oranda yüksek olmaktadır. Örneğin, Türkçe-İngilizce dil kombinasyonunda makale tercüme ücreti, Türkçe-Rusça dil kombinasyonundaki ücretlerden daha düşük olmaktadır. Fince, Arnavutça, Çince, Felemenkçe gibi az bilinen dillerde makale ücretleri daha yüksektir. Makale ücretlerini belirleyen bir diğer unsur metnin uzunluğudur. Makale ne kadar uzun ve hacimli ise ücreti de o ölçüde yüksek olmaktadır.

Çeviri talepleriniz ve hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi için www.okeanostercume.com.tr web sitemizi ziyaret edebilir veya 0212 221 45 21 ve 0553 910 31 32 numaralı MOBİL / WHATSAPP / TELEGRAM hattımız aracılığıyla bizlere ulaşabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi