CHP’de Kongre haftası. Son anlarda yeni bir aday daha çıkmaz ise iki adaylı kongre olacak. Atama ile göreve gelen Yaşar Erdem ve son genel seçimde milletvekili adayı olan Ecevit Keleş yarışacaklar.

Keleş’in adaylığı partili kamuoyunda ve şehir kamuoyunda gündem oluşturdu, heyecan kattı. Kongrenin Demokrasi Şöleni halinde gelişmesi tüm partililerin umudu. Bunun yolunun da çarşaf liste ile yapılacak seçimlerden geçtiğini hepimiz biliyoruz. Tüzük kurultayındaki değişiklikte bunu işaret ediyor. Çarşaf listeler delegenin özgür tercih alanlarıdır, temsiliyette var olduklarının, sürece dâhil olduklarının adresidir.

Atama ile göreve gelen Yaşar Erdem ve arkadaşları bugüne kadar yapılan ilçe kongrelerinde çarşaf liste yarışına karşı çıktılar ve blok listeler ile seçimlerin yapılmasını sağladılar. İl kongresinin de blok liste yöntemi ile yapılması için çaba harcıyorlar.

Erdem ve arkadaşları siyasete bugüne kadar bu yöntem ile tutundular, yer buldular. Alışkanlıkları bir müddet sonra gelenekleri haline dönüştü.

Onun içindir ki Adapazarı ilçe delegesinin toplantısına katılma isteğinde bulunan Ecevit KELEŞ reddedildi. Toplantıya katılmasının önü kesildi.

Düzenlenen toplantı Adapazarı İl delegesinin adayları tanıma ve değerlendirme toplantısı idi ama gel gör ki anti demokratik bir anlayış ortaya konularak Ecevit Keleş’in toplantıya katılması engellendi.

Bu tutum ne Yaşar Erdem’e bir şey kazandırır ne de Adapazarı ilçe Başkanı Nazmi Yıldırıma. İzlediğiniz yol ne kadar yanlış ise bir o kadar da hem CHP İl Başkanına hem de bu süreçte aday olan herkese eşit mesafede durması gereken bir CHP İlçe başkanına yakışmadı. Buna benzer tutumlar sergilemekten vazgeçin. Kongrenin önünü açarak, bu kongrenin demokrasi şöleni halinde geçmesine katkıda bulunun.

Partililer arasına Bloklar atarak partilileri bir birinden ayırmayın, bilinçli bir şekilde parti içerisinde Bloklaşma yaratarak partili ayrımı yapmayın ve Blok liste ile kendi oluşturduğunuz delegeden korkmayın.

Üç yanlışınız bir doğruyu götürür mü bilmem ama öyle bir şey yapın ki tek doğrunuz üç yanlışınızı götürsün. Ve o koltukta bulunduğunuzdan beri, bir türlü gerçekleştiremediğiniz doğru icraatınızı, çarşaf listeli seçime giderek gerçekleştirin.

Hayatın sizlere hep doğrular getirmesi dileklerimle…