Okurlarımız zaman zaman eski tarihteki resimleri merak ediyor ve bizden yayınlanmasını istiyorlar. Biz de sayfalarımıza bunları aktardığımızda mutlu oluyoruz.

Adapazarı’nın siyah beyazlı ünlü takımıdır Güneşspor. O yılların yıldız sporcularına forma vermiş takım olarak hafızalardadır. Taraftarların gönlüne de taht kurmuş bir takımdır.

Adapazarı’mızın spora katkılarından dolayı unutulmayan büyüğümüz Terzi Ethem Boran bu kulübe başkanlık yapmış ve gençleri spora yönlendirmiş kişi olarak da anılır. 1965’te Sakaryaspor kurulurken kulüp faaliyetlerine son vermiştir. Ethem Boran abimiz 1965’te kurulan Sakaryaspor’umuzun da ilk başkanıdır yönetimiyle aldığı kararlar ile Sakaryaspor’un var olmasına katkılarda bulunmuştur.

Şimdi elimdeki fotoğrafta o yılların güçlü ekiplerinden Güneşspor’un kadrosunu görüyoruz. Adapazarı futboluna damga vuran sporcular tarihi Atatürk Stadı’nda hatıra fotoğrafında bulunmuşlar.

Ayaktakiler soldan kalede Nihat yanında Sakaryaspor’un alt yapılardaki unutulmaz teknik adamı Cahit Doğu hocamız, rahmetli Üzeyir, Fethi, Vahit Amasyalı ve yanında da Mehmet. Vahit, Hacettepe ve Kayserispor’da profesyonel futbolcuydu. Ayrıyeten Yıldırımspor ve Güneşspor formalarını da giydi.

Oturanlar soldan sağa; Ciğerci Hilmi Tanıl Güneşspor, Yıldırımspor ve Donatımspor’da oynadı. Yanında Refik ve Erdoğan Kamışoğlu o yılların as sporcularından. Donatımspor ve unutulmaz Ada Lisesi’nin iyi sporcusuydu. Arşivini bize açmıştır. Yanında Tırıl İsmail ve Mikro Mustafa var.

Kaleci Nihat, Ciğerci, Refik, Hilmi Tanıl, Üzeyir ve Tırıl İsmail aramızdan ayrılan arkadaşlarımızdır. Mekanları cennet olsun.