Tapu Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı’ nın açıklamalarına göre dolandırıcılığın da önüne geçecek şeffaf bir dönem başlıyor.

Bundan böyle alınacak arazinin veya apartman dairesinin ya da bir konutun üç boyutlu görüntüsüne önceden sahip olunacak sistem geliyor.

Yani bir kişi tapu kaydına girdiğinde sokak, cadde veya konum olarak bulunduğu coğrafi konumu iki boyut halinde görme olanağına sahip olacak.

Getirilen bu yeni sistemde binaya veya apartmana gidip bakmanıza da gerek kalmayacak, tüm boyutları ve planları ile önünüzde olacak.

Çünkü dairelerin iskan alırken teslim edilmiş iç planlarını da tapu ile ilişkilendirilecek

Aslında yapılan çok önemli bir hizmet, çünkü gerçek plan üzerinden sahan aralıkları, apartman boşlukları dahil edilmeden dairenin gerçekte kaç metre kare olduğunu öğrenme imkanı sağlayacak

Ayrıca  belediye bedelleri üzerinden alınacak veriler tapu ile ilişkilendirilip bir ortalama değerin sunulması hedefleniyor. Yani o arazi veya binanın ada parselini girip ya da sokağını yazıp baktığında orada ortalama fiyatın ne olduğu görülebilecek

Ocak 2021 Kira Artış Oranı

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulan 12 aylık TÜFE verileri sonrası, 2021 yılı konut kirası zam oranları da belli oldu. Paylaşılan son verilere göre, 2021 yılının Ocak ayında kiralara yüzde 12,28 oranında zam yapılabilecek.

Örnek Kira Zammı Hesaplama;

Konut Kirası: 1.000 TL

Kira Artış Oranı: %12,28

Zam Tutarı: 122,8 TL

Zamlı Kira Tutarı: 1.122,8 TL

Hayatı ertelemediğiniz bir hafta geçirmeniz dileğiyle..