(17-0) Tüm ilçeler dâhil Büyükşehir Belediye seçimini kazanmak. Bu sözün sahibi Cumhur ittifakı ortakları değil, AKP’ li siyasetçiler. Cumhur ittifakının diğer ortağı MHP böylesi bir iddianın ardına takılmış değil.

                Taraklı ilçesinde adayları var ve tek dertleri sanırım seçimi kazanmak. Dolayısıyla seçim gecesi tabelaya 1 (bir) sayısını yazdırmak hedefleri olsa gerek.

                Bu da öyle sanıldığı ve iddia edildiği kadar kolay olmayacağa benziyor. Millet ittifakı adayı İyi Parti’ li Mehmet Aydın, CHP’ nin de desteğini almış durumda.

                Şu gerçeği görmek gerekli; taraflı – tarafsız her kesim ittifak dağılımında CHP’ li seçmenin geçmişten örnekleriyle desteğini sandığa yansıtacağı yönünde.

                Aynı tespiti Cumhur ittifakı için söylemek pek de mümkün değil, geçmiş dönem ittifak ve sandık sonuçları bu durumu ortaya koyuyor.

                MHP’ li seçmenin özellikle Sakarya’ da tek bölgede aday çıkarıyor olması, derin kırgınlıklara yol açtığı, tartışmalara sebebiyet verdiği görülmekte.

                Taraklı MHP adayı henüz AKP’ li seçmenin desteğini tam olarak alamadığı,                                                           Her seçim bölgesi birçok sürprize gebe olabilir, son günlerde ki “mutfak” tartışması, seçimin seyrini değiştirebilir.

                Soğan, patatesin belirleyeceği seçim 70’ li yılların Tanzim satış mağazaları seyri ve sandığı ne denli etkileyecek hep birlikte göreceğiz.

                Alışılagelmişin ötesi bir seçim dönemi yaşanmakta, iktidar temsilcileri sorunların tartışılmadığı, gündem yapılmadığı kampanya dönemi olsun istiyor.

                Hatta ve hatta seçim havası oluşsun istemiyor ki bunun gerekçesi her geçen gün Cumhur ittifakına desteğin azalıyor olması!

                AKP’ nin hiç zorlanmadığı bugüne kadar ülke ortalamasının üzerinde destek bulduğu Sakarya şehrinde de zorlanacağa benziyor.

                Hele ki aday olmadığı halde aday yapılan Büyükşehir adayı başta olmak üzere, birçok ilçe adayına kendi partili tabanda tepki var.

                Bunun üzerine Cumhur ittifakına yani AKP adaylarına MHP tabanından da tepkiler var, böylesi bir tablodan (17-0) AKP tüm belediyeleri nasıl alacak??

                Özellikle Karasu’ da AKP’ den belediye başkanı seçilen Mehmet İspiroğlu’ nun BBP adayı olması.

                Hendek’ te İrfan Püsküllü’ nün aday gösterilmemesinin oluşturduğu olumsuz havaya ilaveten yıllarca siyaset tarlasını eken MHP’ li Turgut Babaoğlu’ nun ittifakla kurban edilmesi ve BBP adayı olması.

                Karapürçek’ te de benzeri durum yaşanıyor, MHP adayı Cavit Karslı’ nın son anda ittifakla kurban edilmesi ve BBP adayı olması.

                Üç ilçenin ortak özelliği MHP’ li (ülkücü) seçmenin Cumhur ittifakının kayıtsız destek vermeyeceği, bu nedenledir ki bu bölgelerde seçimin sonucunu bugünden kestirmek imkânsız. Hele ki (17-0) tüm ilçelerde seçimin galibi AKP’ li adaylar diye iddiada bulunmak çokta mümkün gözükmüyor.

                Benzeri tablonun diğer tüm ilçelerde de yaşanacağı düşünülürse, bu kez iktidarın durumu geçmiş seçimlere oranla bir hayli zor.

                Tanzim satış mağazalarının gölgesinde girilen seçim, nasıl sonuçlar doğuracak, iktidarı ne kadar geriletecek, kazananı kim olacak…

                Kaldı ki (17-0) tüm belediyelerin AKP’ nin elinde olduğu süreci yaşadık, tecrübe ettik.

                Sonuç; malum!