Pandemi nedeniyle oynanmayan BAL ve Süper Amatör Küme Maçları çok şükür başladı.

Amatör Kümelerin başlaması için girişimlerde bulunan ASKF Başkanı Yaşar Zımba Futbol İl Temsilcisi Tezcan Demir ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Ayrıca maçların temiz geçmesi sevindirici bir durum. Maçlarda başarıyla görev alan hakemlerimizi ve saha komiserlerimizi tebrik ediyorum.

Süper Amatör Kümede oynanan 14 maçta 7 Takım deplasmanda galip gelirken 5 ev sahipler Takımlar evinde galip ayrıldı. Diğer iki maç da berabere bitti. Fileler 51 kere havalandı.

Gruplarında lider olan Demirspor, Hendek Dereköyspor ve Karaaptiler Akınspor deplasmanda kazanarak zirveye tırmanmayı başardı.

Tabi favorilerin dışında Süper Amatör Kümede sürprizler oldu. Sahalardan galibiyetle ayrılması beklenen takımlar şok yaşadı.

A Grubunda M. Ali Çalışkan’ın idaresindeki Demirspor Kocaalispor’u deplasmanda 3-1 yenerek ilk haftanın lideri olurken takipçileri aynı puanda olan Hacıkışlaspor, Harmanlıkspor ve Hacımercanspor oldu. 1 puana sahip olan Alaağaçspor ve Bekirpaşa da bu takımların arkasından geldi. Sahalardan yenilgi ile ayrılan Hanlı Beldespor, Kocatöngelspor, Karapürçek ve Kocaalispor puanla tanışamadılar.

B Grubunda ise Dereköyspor Hendek derbisinde Kazımiyespor’u farklı yenerek averajla ilk haftanın lideri oldu. Kırkpınarspor ve Kocaali Sahilspor da 3’er puan takımlar oldu. Birer puana sahip Hızırtepe Yeni Özen ve Aşağı Kirazcaspor bu takımların arkasından geliyor. Maçlardan puan alamayan Taraklıspor, Söğütlüspor, Kışlaçayspor ve Kazimiyespor haftayı üzgün kapattı.

C Grubunda ise Karaaptiler Akınspor Arifiyespor’u deplasmanda yenerek averajla liderlik koltuğuna otururken aynı puana sahip olan takımlar Tekspor, As Akyazıspor ve Hendek Yeni Mahalle Karaaptiler’in arkasında yer aldı. Grupta Sakarya Caddesispor, Geyvespor, Arifiyespor, Yeşilyurt Beldespor ve Karasu Aziziyespor puansız takımlar olarak sıralandı.

Haftaya oynanacak tüm Süper Amatör küme maçlarında takımlarımıza başarılar diliyorum. Kazasız belasız bir hafta olur umarım.