ORTAK AÇIKLAMA
Sakaryaspor üzerinden bir süredir eleştiriler alan Sakarya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu başkanı Yaşar Zımba’ya ASKF Yönetim Kurulu, Futbol Disiplin Kurulu, Futbol Tertip Kurulu ve Saha Komiserleri Derneği’nden destek geldi.

“SİMGE İSİM ZIMBA”
Yapılan ortak basın açıklamasında “Başkan Yaşar Zımba’nın Sakaryaspor’dan bir kuruş menfaati veya çıkarı yoktur. Sadece Futbol ve hizmet etme aşkı ile ASKF Yönetim kurul üyesi aynı zamanda Sakaryaspor Başkanı İbrahim Nalbant’a destek için yönetimdedir. Amacı sadece amatör liglerden, Sakaryalı sporcular içinden Sakaryaspor alt yapısı ve A Takımında oynayacak gençlerin önünü açmaktır. Her kurumda simge isimler vardır. Her kurumda popüler kişiler vardır. Yaşar Zımba’nın simge isim olması onun karalanmasını gerektirmez. Sakaryaspor AŞ’nin başına geçmesi sadece başkanı rahatlatmak, maddi oluşabilecek sorunlar karşısında Sakaryaspor başkanının yükünü hafifletip Sakaryaspor için daha verimli çalışmasını sağlamaktır”

“SAKARYASPOR’A YARARI OLMAZ MI?”
Yoksa hiç kimse bu kadar borç yükü içinde bir Sakaryaspor AŞ’nin Başkanı olur mu? Bu bir aslında hayat riskidir. Kaç kişi milyonluk borçların üstüne Başkan olabilir? Sakaryaspor bir kurumdur bu ilin gururudur, takımıdır. Bu takımında bir yönetim kurulu başkanı vardır. Yaşar Zımba sadece yönetim içinde başkan vekilidir. O da sadece, o kadar. ASKF başkanı olması, eski siyasetçi olması, simge olması, popüler olması onun suçu değildir. Yaşar Zımba gençliğinden itibaren amatör Futbol oynamış, iki dönem Akyazıspor profesyonel ligde iken takımının başkanlığını yapmış, Türkiye Amatör spor kulüpleri konfederasyonu icra kurul üyesidir. Yaşar Zımba’nın çevresi olan en kıdemli yönetici olarak Sakaryaspor’a yararı olmaz mı?

SAKARYASPOR’A 500 BİN TL DESTEK
Kendisinin bürokrasi ve çevresel katkıyı kullanması ile Sakaryaspor’a en az 500 bin TL destek sağlayacaktır. Aynı spor genel müdürlüğünden ek ödemeler ile amatör kulüplere yaptırdığı 600 bin TL yardım gibi. Aynı Erenler Stadı tadilatı için Spor Bakanlığından çıkarttığı 1 Milyon TL’lik ödenek gibi.

“ASKF SAKARYASPOR’UN HAMMADDESİDİR”
Bizler; Sakaryaspor’umuzun ve ASKF Başkanı Yaşar Zımba’nın her zaman yanında ve destekçisiyiz. Onu karalamak için Sakaryaspor üzerinden yıpratmaya çalışanların amaçlarını biliyoruz. Bu amaç Yaşar Zımba’yı karalama veya itibarsızlaştırma değil, Sakaryasporun başarısını istememek, çekememektir, farklı hesapların içinde olmaktır. Bu kişiler gerçek Sakaryalı değildir, Sakaryaspor sevdalısı hiç değildir. ASKF Sakaryaspor’un hammaddesidir. Alt yapısı, Temelidir. ASKF ile Sakaryaspor’u bağdaştıramayanlar, futboldan anlamıyor olmakla birlikte, içimizdeki düşmanlardır” ifadeleri yer aldı.

Editör: Haber Merkezi