PARİS’E GİTTİLER
Dünya (WKF) Karate Federasyonu tarafından 2020 Tokyo yaz olimpiyat oyunları hakemleri 23 Ocak Perşembe günü resmi olarak Fransa’nın başkenti Paris’te açıklandı.  Resmi açıklanan listede Dünya hakem kurul üyesi Uğur Kobaş’ta var. Sakarya amatör spor kulüpleri federasyonu başkanı Yaşar Zımba ve Eski Sakaryaspor başkanı ve ASKF başkan vekili Cevat Ekşi Karate branşında olimpiyatlarda görev alacak ilk Türk Karate hakemi olacak ASKF başkan yardımcısı Uğur Kobaş’a destek için Paris’e gittiler.

EKŞİ ERKEN DÖNDÜ
Yaşar Zımba, Cevat Ekşi ile birlikte, Paris elçiliğinde çalışan Sakaryalılar Engin Akdoğdu ve Serkan Keten’de Uğur Kobaş’ı Pariste yalnız bırakmadı. Cevat Ekşi kayınbabasının cenazesi için cumartesi gecesi yurda dönerken, ASKF başkanı Yaşar Zımba, olimpiyat puanlama maçlarını seyretmek için Paris’te kaldı. Yaşar Zımba ve Uğur Kobaş Milli takım kafilesi ile dün yurda döndü.

ZIMBA’DAN TEBRİK
ASKF Başkanı Yaşar Zımba yaptığı açıklamada “Artık Uğur Kobaş’u anlatmak için söz bulamıyoruz. Olimpiyat kotası alan ilk Türk karate hakemi olan Uğur Kobaş ve Olimpiyat puanlama maçlarına çıkan milli takımımız ile Paris’te gurur duyduk. Başarının mimarları başta Federasyon başkanı Esat Delihasan, inşallah Olimpiyat hakemi olacak Uğur Kobaş, teknik heyet ve sporcularımızı kutluyoruz. Olimpiyat yolunda Uğur Kobaş ve Milli takıma başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı

Editör: Haber Merkezi