ZAFERSPOR’UN İŞİNE GELDİ
2-0 önde götürdüğü maçın 70.dakikasında, sedye görevlisi, rakip oyuncuyu itmesi sonucu oyuncu kendini yere attı. Hakem oyunu durdurdu. Polis sedye görevlisi hakkında hemen yasal işlem başlattı. Hakemler her iki takımın yöneticisine maçı oynatmak istediklerini söylemesine rağmen Zaferspor Başkanı “Ben 3 oyuncu değişikliği yaptım. Hastaneye giden oyuncumun yerine alacağım oyuncu yok. biz bu maçı oynamayız” diye kabul etmedi. Karasuspor Başkanı Hasan Özkan da, “O zaman biz de 10 kişi oynayalım ve bu maçı bitirelim başkanım” demesine rağmen konuk takımın başkanı “bir daha bu fırsatı bulamam” dercesine kabul etmedi. Hakem de bunun üzerine maçı 70.dakikada tatil etti.

TALİMAT NE DİYOR?
Bir müsabaka, hava, saha, emniyet veya takımların ya da seyircilerin birbirine girmesi, vurması sonucu tatil edilebilir diyor.

Bu maçta, maçı oynattırmayacak emniyet güçleri olmasa zaten başlamazdı.

Saha ve hava şartları da müsait.

Oyuncu veya seyircilerin rakip oyuncuya bir darpı da yok.

Hal böyle olunca Sedye Görevlisi’nin yaptığı bir anlık münferit bir olay bu maçı tatil etmesine neden değildir.

Kaldı ki hakemimiz Atilla Karoğlan’ın, Balırkesir’deki bir maçta, devre arasında soyunma odasına giderken, maraton tribününden atlayan bir oyuncunun vurması sonucu Karaoğlan maçı tatil etmiş, ancak TFF o maçı, Fenerbahçe-Beşiktaş maçını da EMSAL göstererek maçı kaldığı yerden TEKRAR ettirmişti. Bu maç da bir emsaldir ve bu maç da kaldığı yerden, yani 70.dakikadan itibaren ve hastaneye giden oyuncuyla birlikte devam ettirilmelidir.

Stat: Karasu

Hakemler: Ceyhun Pamba* Yusuf Susus* Halil Türk*

Karasuspor: Ercan** Miraç** Ruhi Kaan** Hasan Kaan** Ali** Hacı Bilal** Bedirhan** Ahmet** Selman** Ünal** Emre** Cenk** Antrenör: Serdar Ergelen

Zaferspor: Volkan* Buğra* Hüseyin* Emre* Teyzullah* Hakkı* Eray*(Murat* Dk.46) Samet*(Akın* Dk.46) Talha* Kemal* Erkan( Ömer* Dk.60) Antrenör: Memduh Fidan

Goller: Dk26 Cenk, Dk. 61 Ünal (Karasuspor)

Editör: Haber Merkezi