Süper Amatör Futbol Ligi Play Off Grubunda şampiyon olacak takımı, İkili, Üçlü veya Dörtlü Averaj Sistemi belli edecek. 5 takımın da şampiyon olmasının yanı sıra, ilk 2’ye girme şansı da var, girmeme şansı da!

KALAYCISPOR ÇOK AVANTAJLI
Lider Kalaycıspor, 5 takımın ilk 2 şansı bulunduğu grupta, birinci sırada olmasa da ikinci sıra için çok büyük avantaja sahip. Çünkü sadece son sıradaki As Akyazıspora 1-0 yenilirken, rakipleri olan Arifiyespor, Hendek Dereköy ve Sapanca Gençlikspor’u yendi. Bu da onlara ikili, üçlü ve Dörtlü Averaj’da şampiyonluk demek. Yani Bölgesel amatör Ligine çıkmak demek. Ama berabere kalır veya yenerse, otomatikman grup şampiyonu olup BAL vizesi almış olacak. Diğer takımlar o zaman grup ikinciliği için hesap kitap yapacak.

PAMUKOVA’NIN ŞANSI!
Eğer ki Pamukova 1968 takımı kazanırsa, işte o zaman işler daha çok karışacak. Evet, ikili averajda rakibini YENDİĞİ için geçecek ama yetmeyecek. Çünkü 6 puanlı takımlardan en az biri kazanırsa İKİLİ, ikisi kazanırsa ÜÇLÜ veya DÖRTLÜ averaj sistemi değerlendirilecek. Pamukova 1968 takımının grup birincisi olması için, hem kazanması gerekecek, hem de rakiplerin puan kaybetmesini. Zira birbirleriyle oynadıkları maçlarda şans Arifiyeden yana.

İKİNCİ ŞANSLI ARİFİYESPOR
Arifiyesporun As Akyazısporu tek gollü yenmesi durumunda, iş genel averaja kalacak. Çünkü Arifiyespor Pamukova 1-2, Kalaycıspora da 0-1 yenilmişti.

Ama Sapanca Gençliksporu 3-0, Hendek dereköysporu da 1-0 yenmişti. Ayrıca artı 2 gol averajına sahip. Eğer ki onlar da yenerse ve Kalaycıspor en az 1 farkla mağlup olursa, Kalaycının yediği gol kadar rakibine o kadar gol atması durumunda  grup birincisi olup BAL Ligine direkt çıkmaları demek.tabi yenerlerse. Yenilir veya berabere kalırsa grup imincisi bile olamayacaklar.

EN ŞANSSIZ TAKIMLAR!
Sapanca ve Hendek Dereköyspor, 2 Arifiye takımı ve Pamukova 1968 takımından sonra gelen son 2 taktım. Ama onların şanssızlığı da son maçta karşı karşıya gelmeleri. Çünkü yenilen takım havlu atacağı gibi maçın berabere bitmesi durumunda her iki takım da ilk 2 sıraya kalamayabilecek. Bu yüzden 2 takımdan biri kazanmalı ki grup birinciliğini veya ikinciliğini gol averajıyla da olsa geçsin. Hatta kazanmak bile yetmeyecek, attığı ve yediği her golün önemi ortaya çıkacak. Çünkü o goller bile kaderini belirleyecek.

Editör: Haber Merkezi