Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okul sporları Yüzme Yıldızlar İl Birinciliği Müsabakası ile 11-12 Yaş Yüzme İl Vize Müsabakaları geniş bir katılım ile başladı. Gerçekleştirilen tören ile başlayan ve 3 gün sürecek olan yarışlarda sporcular madalya arayacak. Yarışların ilk günündeki açılış organizasyonuna katılan Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu genç sporculara başarılar dilemeyi de ihmal etmedi. Sporcuları uzun süre ayakta alkışlayan Balkanlıoğlu velilerin ve sporcuların ilgisine cevap verdi.
Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu tören sırasında geçtiğimiz günlerde bölge şampiyonu olan Sakaryalı minik kulaçları da tebrik etti. Vali Balkanlıoğlu’na çiçek veren genç sporcular fotoğraf çekilmeyi de ihmal etmedi.  Daha sonra veliler ile özel olarak görüşen ve velilerin taleplerini inleyen Balkanlıoğlu Özel sporcular ile bir araya gelerek sohbet etti. Balkanlıoğlu’na etkinlik boyunca Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Fatih Çelikel eşlik etti.
Açılış töreninde konuşan İrfan Balkanlıoğlu yüzmenin ne kadar önemli bir spor olduğuna vurgu yaptı. Yüzmenin sünnet olduğuna değinen Balkanlıoğlu, spor yapan bireylerin derslerinde ve hayatlarında daha başarılı olduklarına dikkat çekti. Kendisinin de haftanın belirli günlerinde yüzdüğünü belirten Vali Balkanlıoğlu, bölge şampiyonasında şampiyon olan ve 2’inci olan sporcuları tebrik etti. Açılış sonrası Küçük Erkekler Kurbağalama yarışmalarıyla başlayan etkinlikler Pazar gününe kadar sürecek. Etkinlik sonunda dereceye giren sporcular madalya alacak.

Editör: Haber Merkezi