Yeni yıla girerken sokaklara indik ve vatandaşlarımıza yeni yılda spordaki beklentilerini sorduk. Genel kanı, Sakaryasporu bu yıl şampiyon yapmak. Basketbol ve voleybolda başta olmak üzere Sakarya’yı spor kenti yapmak.


 

Zahit Gökpınar (57 Yaşında-Eczacı)
SİYASİLER NEREDE?
“Sakaryaspor’un tabii ki şampiyon olmasını çok istiyoruz. Şehir olarak bu şampiyonluğa hazırız. Ama takımın içinde bulunduğu maddi durum da ortada. Biz taraftarlar olarak üstümüze düşeni maça giderek, forma alarak destek olarak gösteriyoruz. Şehrin siyasileri ve iş adamlarının da takıma sahip çıkmalarını istiyoruz. Tabii ki Sakaryaspor’umuzu tekrar şaşalı günlerine dönmeli ve tekrar Süper Lig’de yer almalı. İnşallah Şampiyon olacağız. Gerekli mevkilere de yapılacak transferlerle bu şampiyonluk bize gelecektir. Maçlara
gidiyoruz ve gitmeye devam edeceğiz. Takımımızı yalnız bırakmayacağız”


 

Necati Akyıldız (51 Yaşında-Kuyumcu)
YETER Kİ BOZULMAYALIM
“2019 yılında takımımızdan şampiyonluk bekliyoruz. Kadro yapısı ve transferler teknik heyet ve yönetimin işi. Zaten şu anda da hem yönetim, hem de hocamız çok iyi gidiyor. İnşallah bu yıl da böyle devam eder. Halk olarak biz de üstümüze düşen görevleri yapmalı ve takımımıza yardım ederek bu zorlu günleri atlatmasını sağlamalıyız. Şu anda ligde en büyük adaylardan bir tanesiyiz. Bozulma olmadığı taktirde %90 şampiyon oluruz diyorum”


 


Sedat Kosovalı (27 Yaşında-Çay Ocağı Sahibi)
KALICI GELİRİMİZ OLMALI

“Bence 2018 yılında Sakaryaspor bunca yeni transfere rağmen iyi bir başarı yakaladı. 13’te 11 yaparak iyi bir seri yakaladık İsmail Ertekin ile. 2019 yılında bu destek ile artık Play-Off olmadan direk çıkmalıyız. Beklentimiz Play-Off değil, 2019 yılında Sakaryaspor’dan şampiyonluk bekliyoruz. Bence Sakaryaspor’un belirli ve kalıcı geliri olmalı böyle sıkıntıları yaşamamak için. Bu takım bu sezon iyi bir hava yakaladı. Geçen seneye göre daha takım gibi oynuyoruz. Bu sezonun sonunda da şampiyon olacağımıza inanıyorum. Devre arası yapılacak 1-2 takviye ile bu takımı kimse tutamaz.”

 

Nevzat Atman (54 Yaşında-Sanayi Esnafı)
KAFALAR RAHAT OLMALI
“Eski günleri arıyoruz şehir olarak. Ben takım mağlup olduğu zaman veya berabere kaldığı zaman kahroluyorum. Bir hafta onun sıkıntısını yaşıyorum. Benim gibi bir sürü insan var bu şekilde Sakaryaspor ile yatıp kalkan. Onlar da sıkıntılar yaşıyor ama yine de kötü günde dahi takımın yanında oluyoruz. Mersin finalinden sonra bir süre maçlara gelmeyen ve sıkıntılar yaşayan dostlarım oldu ama bu yakalanan hava ile atlatmaya çalışıyoruz o zamanları. 2019 yılında Sakaryaspor para olursa şampiyon olur. İlk Önce para. Parasız bir şey olmuyor. Kafaların rahat olması lazım. Biz taraftar olarak elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah bu sezon şampiyon olacağız”.

 

Yüksel Bayrak (55 Yaşında-Sanayi Esnafı)
YETİŞRİP SATAN KULÜP OLMALIYIZ
“Sakaryaspor aslında bu yeri hak etmiyor. Bu şehrin burada olmaması lazım. Büyük bir seyirci potansiyeli var. 2.Lig’de olmasına rağmen stat doluyor. Pansuman tedbirleri ile asansör takımı olmak istemiyor Sakarya aslında. Sakarya 1.Lig’e doğru gidiyor ama orada kalıcı olacak bir takım yaratmalı. Türkiye’de futbol olarak yetiştirdiği onlarca isim olan efsane bir kulüp burası. Ama Sakarya nedense bir süreklilik kazanamıyor. Altyapıdan yetişen ve altyapıya çıkan oyuncularla kurulu takım olmaya ihtiyacımız var. Uzun vadede Sakarya’yı yönetenler ile çalışma yapılmalı ve Sakarya bir daha düşmemek üzere üst liglere çıkmalıdır. Futboldan gelmiş bir isim olarak bu oyunumuzla bu ligde şampiyon olmamız lazım. Kadromuzun aksayan
taraflarına rağmen bir üst lige çıkmayı hak ediyoruz.”


Mehmet Orhan (35 yaşında-Oto servisi)
BİZDEN NASIL OY ALACAKLAR?
“Bu sene bizim için güzel geçti. Aslında bu kadar başarılı bir sezon beklemiyorduk. Şu anki konumumuz çok güzel ama önemli nokta bunun devamını getirebilmek. Taraftar bana göre elinden geleni yapıyor. Tüm biletleri tüketerek, forma alarak kulübe sahip çıkarak gerekeni yapıyor. Şehrin siyasileri ve elit tabakası ise bu duruma bir türlü el atmıyor. Bunları gözden kaçıyor zannetmesin hiç kimse. Seçim zamanları geldiğinde veya bu insanlar bir yerlere varak istediğinde taraftarımız bu durumları tokat gibi suratlarına vuracak. Ola ki şampiyon olursak inşallah o üstü açık otobüse binmelerine de engel olacağız. Hak etmeyenler takıma sahip çıkmayanlar orada bizimle olamayacak. Futbol işi Biraz hava işi. Biz bu havayı yakaladık. Takıma güvenimiz tam. Taraftarımız da on numara. Tek engelimiz maddi sıkıntılar olacaktır. Birileri bu işe el atarsa şampiyonluk en çok bize yakışır.”

Editör: Haber Merkezi