FİFA e UEFA’nın tüm Dünya’da uyguladığı Finansal Fair Play (FFP) ve Mali Kriterler önümüzdeki yıl ülkemizde de uygulanacak. Eğer Sakaryaspor sezon sonu borçlarını ödeyemezse, transfer yasağından puan silmeyle kadar bir çok cezalar alabilecek

PUAN SİLME VE TRANSFER YASAĞI
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ülkemizdeki tüm futbol kulüplerini uyararak 31 Mart 2019 tarihine kadar Mali Vecibelerinin yerine getirilmesini, aksi taktirde çok ağır cezalar vereceğini duyurdu. Sakaryaspor kulübü de bu kulüplerin başını çekiyor çünkü borç çok fazla ve ödenecek gibi değil. Mali Kriterler de bu borcun ödenmesini istiyor. Sakaryaspor kulübü bir çok kulüp gibi bu kriterleri yerine getiremedi ve TFF’den mayıs sonuna kadar süre istedi. TFF’nin bu süreyi vermesi bekleniyor ki, şimdi ya da Mayıs sonunda bu para ödenmez ise, yeni sezonda çok ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalacak.

BORÇSUZLUK BELGESİ NASIL ALACAĞIZ?
Bilindiği üzere Sakaryasporun eski teknik heyet ve futbolcuların alacaklarından dolayı TFF’de şimdilik 2 milyon liralık birikmiş dosyası var ki sezon sonuna kadar bu para, gelecek diğer dosyalarla birlikte en az 4 milyon lira olacak. Bunun yanı sıra bir de bugünün futbolcularına ve teknik heyetine, sezon sonuna kadar ödenmesi gereken 2 milyon liralık Maç Başları borçları daha olacak. Tüm bu paralar toplandığında  Mayıs sonuna kadar Sakaryasporun mutlak ödemesi gereken 7 milyon lira gibi bir paraya ihtiyacı var. Eğer bu  borç ödenmez ise, Mali Kriterler gereği ya puanı silinecek, ya da  transfer yasağı gelecek.

TAM 7 MİLYON LİRA LAZIM 7!
Bu paranın 1 milyon lirası ödendi. 1 milyon lirası da BMC’den gelecek son 1 milyon lira ile ödenecek. Geriye 5 milyon lira kalıyor. Bu 5 milyon liranın 2 milyon lirası sadece 3 iç saha lig maçından değil, Play Off’a kalmamız durumunda kendi sahamızda oynayacağımız 2 Play Off maçından gelsin. Geriye kalıyor 3 milyon lira. Tabii ki evdeki hesap çarşıya uyarsa. Dolayasıyla yeni sezondaki transferler hariç, Mayıs ayı sonuna kadar, en az 3 milyon lira daha bulmamız gerekecek. Eğer ki bu parayı ödeyemezsek, lig başlamadan ya puanımız silinecek, ya da transfer yasağı gelecek veya her ikisi de olacak.

KURTULUŞ ŞAMPİYONLUKTA!
Burası 31 Mayıs’a kadar mutlak yapılması gereken işler. Bir de bunun yeni sezonu var. Yani şampiyon olunup 1.Lige çıkılması durumunda veya olunmaması durumunda bu lig için yapılacak yeni transferler var. Mevcut kadroyu korusak bile, 4 takviye yapsak; bu da 2 milyon lira demek. Eğer ki futbolcularımıza bu sene ki alacaklarını ödemez ve onlar da giderse ne olacak? Dolayısıyla mevcut kadroyu takımda tutabilmek için paralarının tamamını ödemeliyiz ki onlar boşa çıkıp gitmesin. Bu da şu demek oluyor. Tüm bunlarla başa çıkmanın da Mali Kriterlere takılmamanın da tek yolu, Sakaryasporun bu sene 1.Lige çıkmasıdır

Editör: Haber Merkezi