ÇELİKEL BİLGİLER VERDİ
Hizmet binası önünde İl Müdürü Fatih Çelikel ve Şube Müdürleri tarafından karşılanan Vali Ahmet Hamdi Nayir, daha sonra kurumun yatırımları, tesisleri, sosyal, kültürel ve sportif çalışmaları hakkında brifing aldı. Nayir’i ağırlamaktan büyük onur duyduklarını ifade eden Çelikel, İlimizdeki spor yatırımları, yapımı tamamlanan ve devam eden projeler, uluslararası ve ulusal faaliyetler, okullardaki spor faaliyetleri ve spor alanında gerçekleştirilen etkinliklere dair bilgiler verdi. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünün Sakarya İl Müdürlüğü hizmet binasını da ziyaret ederek İl Müdürü Fatih Çelikel’den kurumun çalışmaları ve faaliyetlerini dinleyen Vali Ahmet Hamdi Nayir, daha sonra Esentepe Mahallesinde bulunan Sebahattin Zaim Erkek Öğrenci Yurdunda incelemelerde bulundu.

“46 ŞEHİDİMİZİN İSİM VE FOTOĞRAFLARI YER ALIYOR”
Yurttaki yemekhane ile çamaşırhanenin bulunduğu bölümleri inceleyen Vali Nayir, Afrin Zeytin Dalı Operasyonunda Şehit olan askerlerimiz anısına yurt bahçesine yapılan ve üzerinde 46 Şehidimizin isim ile fotoğraflarının bulunduğu ‘Afrin Şehitler Anıtı’nı gezdikten sonra, yurda ismini veren Sebahattin Zaim’in hayat hikayesi ve çeşitli duyuruların yer aldığı Köşeyi de inceledi. Yurtların geçmiş yıllara nazaran daha konforlu ve modern olduğunu belirten Nayir, buralarda verilen hizmetlerin kaliteli olması ve sosyal imkânlar bakımından öğrencilerimize daha iyi şartlar sunmasının, üniversiteler şehri olan İlimizin tanıtımına da büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

“GENÇLERİN ZAMANLARINI İYİ DEĞERLENDİRMESİ SEVİNDİRİCİ”
Yurt ziyaretinin ardından Adapazarı Gençlik Merkezine geçerek kurslara katılan öğrencilerin yaptıkları etkinlikleri izleyip, müzik atölyesindeki öğrencilerden de kısa bir eser dinleyen Vali Nayir, Usta Öğreticilerle eğitimlere dair bir süre sohbet ederek, öğrencilerimizin Gençlik Merkezlerini boş zamanlarında kendilerini geliştirebilecekleri bir yer olarak görmelerinin sevindirici olduğunu ifade etti. Güzel Sanatlar Atölyesi kapsamında Karakalem, Hat, Kaligrafi, Teship ve Ebru eğitimleri ile Dil Eğitimi Atölyesinde yabancı dil ve Türkçe ile işaret dili alanlarında eğitim verilen Gençlik Merkezine dair bilgilendirmelerde bulunan İl Müdürü Çelikel, ayrıca filografi, tarih, edebiyat ve müzik kulüpleri etkinlik alanlarının da bulunduğu Gençlik Merkezinde, ülke çapında gerçekleştirilen projelere dair çalışmalar yapıldığını da ifade etti.

“FAYDALI İŞLERLE HAYATINIZI DOLDURUYORSUNUZ”
Son olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Adapazarı ilçesinde 50 dönüm alan üzerine yaptırılan uluslararası standartlara sahip Atletizm Tesisinde incelemelerde bulunan Nayir, burada antrenman yapan sporcularla da bir süre sohbet etti. Sporculara hedeflerini soran ve hayallerinden hiçbir zaman vazgeçmemeleri gerektiğini öğütleyen Vali Nayir, “Böylesi tesisler gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan uzaklaştıran en önemli etkenlerdendir. Aynı zamanda geleceğin olimpiyat şampiyonlarının buralardan yetişeceğine inanıyoruz. Sizler faydalı işlerle hayatınızı doldurarak en güzelini yapmışsınız. İnşallah yaşatacağınız başarılı zaferlerle hep birlikte ailenizin de İlimizin de gururu olursunuz. Bizler sizleri seviyoruz ve sonuna kadar da güveniyoruz” dedi.

ATLETİZM PİSTİ ÇOK BEĞENİLDİ
Sakarya Nehri kenarında, Yeni Sakarya Atatürk Stadı'nın yakınında yapımı tamamlanan ve atletizm branşlarından atlama, atma ve koşu dallarında hizmet veren sentetik yüzeyli Atletizm Tesisinde, Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezleri (TOHM) projesi kapsamında sporcuların yetiştirilmesi hedefleniyor. Uluslararası standartlara uygun şekilde yapılan tesiste, 4 soyunma, 1 antrenör, 1 sağlık ve 1 idare odası, kafeterya, 100 araçlık otopark ve 500 kişilik tribün yer alırken, müsabakaların olmadığı zamanlarda pist vatandaş ve hakemlerin kullanımına da sunuluyor

Editör: Haber Merkezi