Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu; “Bundan tam 18 yıl önce, 17 Ağustos 1999’da Türkiye karanlık günlerinden birini yaşadı. Saat 03:02’de merkez üssü Gölcük olan deprem 45 saniye içerisinde aramızdan binlerce can aldı, faciadan sağ kurtulanlara ise ömür boyu unutamayacakları bir acı bıraktı. Gölcük depremi, İzmit depremi veya Marmara depremi, ismi nasıl anılırsa anılsınbu karanlık geceyi Türkiye olarak yaşadık. Depremin yaşattığı sonuç itibari ile Ülke genelinde hayatını kaybeden 30 bini aşkın yurttaşımız arasında Sakarya ve ilçemiz Karasu’da büyük ölçüde etkilendi. Aradan geçen 18 sene, bu acıyı hiç hafifletmedi” ifadelerine yer verdi.
Yaşanılabilecek afetlere karşı hazırlıklı olunması gerektiğini belirtilen Başkan İspiroğlu; “Ülkemiz dünyanın en aktif deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunmaktadır. Geçmişte yaşanan depremlerin günümüzde ve gelecekte de yaşanılması hiç kuşkusuz kaçınılmazdır. Burada önemli olan husus, depremle yaşamasını öğrenmek, yaşadığımız yüzyılın bilimsel verileri ışığında sahip olduğumuz bilgi, birikim ve teknolojiyi kullanarak tedbirlerimizi almamızdır. Unutmamalıyız ki; insanları yaşanılan afetler değil bu afetler için alınmayan tedbirler öldürür. Bu bağlamda yaşana bilecek her afete hazırlıklı olmamız gerekmektedir” dedi.
Bu düşüncelerle 17 Ağustos Depremi'nin onsekizinci yıldönümünde; depremde yaşamını yitiren bütün vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyorum. Allah vatanımızı ve milletimizi afetlerden korusun” dedi.

Editör: Haber Merkezi