3 BİN 600 FUTBOLCU VAR!
Sadece Süper Lig’de oynayan futbolcuları değil, bütün liglerde oynayan futbolcuları düşünmeleri gerektiğini söyledi. Ünsal, "Bütün düşüncelerimizi Süper Lig’de oynayan oyuncular için değerlendiriyoruz. Biz Profesyonel Futbolcular Derneği’yiz. Türkiye’de 4 tane profesyonel ligde 3 bin 600 üzerinde oynayan futbolcunun da temsilcisiyiz. Dolayısıyla biz sadece Süper Lig değil bütün liglerde oynayan oyuncuları düşünmek zorundayız."  

ALT LİGLER DAHA MAĞDUR
Federasyonu yaptıkları ek transfer süresi teklifinin amacını açıklayan Ünsal, "Avrupa’da yıllardır örnekleri olan oyuncuların mağduriyetlerini giderme amacıyla yaptık. Süper Lig’e göre alt liglerde bu mağduriyet sayı olarak çok fazla ve çeşitlilik olarak bunları gidermek amacıyla yapılan bir teklif bu. Yani İngiltere’si, Fransa’sı, Belçika’sı, Danimarka’sı hepsinde farklı uygulamalar var. Zaten açıklamalarımızda da bunları örnek verdik. Bu ülkelerde bunlar var, biz de bunlardan bir veya birkaçını devreye sokup giderebiliriz. Bu işin sonucunda oyuncu odaklı bakıyoruz ama bu transferleri yapacak olan kulüpler ve teknik adamlar.

OCAKTA DEVREYE GİREBİLİR
Buradaki amaç, ‘Benim işime yarıyor mu, yaramıyor mu?’ Bu iş benim işime yarıyorsa tamam ama başka takıma yarıyorsa aman olmasın derdindeler. Biz bu işe böyle bakamayız. Bu olay 4 kulüp üzerinden gidiyor. Bu da doğru değil. Transferin bitmesine 1-2 gün kala sözleşmesi feshedilen, hiç sözleşme imzalanmayan tamamen boştaki oyunculara transfer olma ve futbol oynama hakkının verilmesi amacıyla yapılan bir teklifti bu. Bizim bu teklifimiz onaylansın ama Ocak’tan sonra da devreye sokulabilir hiçbir sıkıntı yok" dedi.

Editör: Haber Merkezi